Bani.md

Stratul de zăpadă, aproape de 1 metru în Transfăgărășan! Turiștii sunt îndemnați să nu se aventureze pe munte (VIDEO)

Stratul de zăpadă, aproape de 1 metru în Transfăgărășan! Turiștii sunt îndemnați să nu se aventureze pe munte (VIDEO) foto: Toma Cristian via Facebook

Stratul de zăpadă a ajuns la aproape un metru pe Transfăgărăşan, în judeţul Argeş, la altitudini de peste 1600 de metri, drumarii intervenind la această oră. Cinci tineri au rămas blocaţi pe Transfăgărăşan din cauza viscolului şi au fost salvaţi de echipele Salvamont.

Administratorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Argeş, Cristian Toma, a declarat, pentru corespondentul Mediafax, că în urma căderilor de zăpadă din ultimele 24 ore stratul de zăpadă pe Transfăgărăşan, la altitudini de peste 1600 de metri, atinge aproape un metru.

”Lucrătorii Districtului Drumuri Naţionale de la Piscul Negru lucrează pentru îndepărtarea zăpezii şi lărgirea părţii carosabile. Şi Salvamont Argeş este prezent în zonă cu patrulă de permanenţă la baza de salvare montană Cota 2000”, a spus Cristian Toma.

Potrivit acestuia, duminică seara cinci tineri, cu vârste cuprinse între 16 şi 22 de ani, au rămas blocaţi pe Transfăgărăşan din cauza viscolului. Au fost salvaţi de echipele Salvamont şi Jandarmeria Montană Argeş.

Administratorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Argeş sfătuieşte turiştii să nu se aventureze pe munte în aceste zile.

”Să rămână în zona cabanelor, pentru că şi pe munte, dacă e să meargă, cât ar fi de echipaţi, zăpada este viscolită. În zilele următoare se încălzeşte, stratul este deja destul de mare şi se pot produce avalanşe”, a spus Cristian Toma.

Şi salvamontiştii din judeţul Prahova recomandă turiştilor să nu se aventureze pe munte, traseele turistice montane din Munţii Bucegi şi Munţii Ciucaş fiind declarate temporar închise.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000