Studiu: Bogații lumii au devenit și mai bogați. Cum i-a ajutat Pandemia

Pandemia de coronavirus i-a făcut pe superbogații din întreaga lume și mai bogați, potrivit unui studiu realizat de firma de consultanță PwC și marea bancă elvețiană UBS, scrie Agerpres.

Pandemia de coronavirus i-a făcut pe superbogații din întreaga lume și mai bogați, potrivit unui studiu realizat de firma de consultanță PwC și marea bancă elvețiană UBS, scrie Agerpres.

La sfârșitul lunii iulie, activele totale ale celor peste 2.000 de miliardari ai lumii au ajuns la un nivel record de aproximativ 10,2 trilioane de dolari, potrivit analizei, publicată miercuri.

Acest nivel depășește vârful anterior de 8,9 trilioane de dolari, atins la sfârșitul anului 2017.

Sporirea bogăției superbogaților s-a datorat în parte recuperării piețelor bursiere, în timp ce investițiile în zone cu creștere rapidă precum tehnologia și îngrijirea sănătății s-au dovedit a fi în special „motoare” de făcut avere, conform studiului.

În prezent 2.189 bărbați și femei au averi de peste un miliard de dolari.

Numerar, bunuri imobiliare și de lux, precum și acțiuni și companii listate la bursă au fost luate în considerare în evaluarea averilor lor, în timp ce datoriile au fost deduse.

În Germania, activele nete ale ultra-bogaților au crescut la 594,9 miliarde de dolari până la sfârșitul lunii iulie, după o scădere la începutul pandemiei de coronavirus.

Numărul miliardarilor în țară a crescut de la 114 la 119.

Pentru raport, UBS și PwC au analizat datele de la 2.189 de miliardari din 43 de țări și au realizat interviuri cu 60 de miliardari.

 

Alte stiri

De ce Irlanda decide să instituie restricții pentru întreaga populație, devenind prima țară din UE care face asta

Irlanda va fi prima țară din UE care va institui restricții pentru întreaga populație, a anunțat luni premierul Micheal Martin. Măsurile vor intra în vigoare miercuri la miezul nopții (23.00 GMT) timp de șase săptămâni. Școlile vor rămâne închise, scrie Agerpres.

Vrei salariu de 50.000 de lei? Verifică ce posturi bine-plătite sunt în țară. LISTA

Compania continuă să caute o persoană cu experiență în domeniul exctracției uleiului și care cunoaște limba engleză la nivel avansat. Salariul maxim pe care este gata să-i plătească lunar 50 de mii de lei.

Sezonul termic a început. Ce trebuie să facă locuitorii capitalei pentru a se conecta la căldură

Primăria municipiului Chișinău informează că locuitorii orașului pot solicita conectarea apartamentelor la sursa centralizată de încălzire, chiar dacă sezonul termic 2020-2021 încă nu a început. Declarații în aceste sens au fost făcute astăzi de responsabilii municipalității, din cadrul ședinței operative săptămânale.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile