Bani.md

SUA amână impunerea de noi acțiuni asupra Rusiei, dacă Moscova nu va lansa o altă provocare

SUA amână impunerea de noi acțiuni asupra Rusiei, dacă Moscova nu va lansa o altă provocare foto: usatoday.com

Președintele american Donald Trump a amânat impunerea sancțiunilor suplimentare asupra Rusiei. Un oficial al administrației a declarat că este puțin probabil ca SUA să le aprobe, dacă Moscova nu efectuează un nou atac cibernetic sau o altă provocare, scrie Reuters.

Asta după ce, ambasadorul SUA la Organizația Națiunilor Unite, Nikki Haley, a declarat duminică că Washingtonul pregătește noi sancțiuni împotriva Rusiei în legătură cu susținerea președintelui sirian Bashar al-Assad.

Oficialul a afirmat că Trump a fost îngrijorat de faptul că impunerea imediată a mai multor sancțiuni, câteva zile de la evenimentele din Siria, ar interveni în eforturile sale de a negocia acorduri cu președintele rus Vladimir Putin privind combaterea extremismului islamic, dar și alte probleme.

Totuși, purtătoarea de cuvânt de la Casa Albă, Sarah Sanders, a declarat că  SUA ia în considerare „impunerea unor sancţiuni suplimentare asupra Rusiei, urmând să luăm o decizie în viitorul apropiat".

Statele Unite au luat o serie de măsuri recente împotriva Rusiei, inclusiv expulzarea diplomaților în legătură cu un caz de otrăvire în Marea Britanie și impunerea de sancțiuni împotriva a 24 de ruși, inclusiv aliații lui Putin, pentru interferențe în alegerile prezidențiale din SUA și a altor "activități maligne".

Aceste sancțiuni au declanșat procesul de devalorizare al rublei rusești, aceasta atingând minimul din ultimii doi ani. Experții spun că există riscuri mari ca rubla să continue să se prăbușească. Detalii vezi mai jos:

CUM VOR FI AFECTAȚI MOLDOVENII DE PRĂBUȘIREA RUBLEI RUSEȘTI? EXPERT: „EXISTĂ RISCURI CA DEVALORIZAREA SĂ CONTINUE”

De menționat că, la 8 aprilie, o serie de organizaţii umanitare şi mai mulţi medici au susţinut că minimum 70 de persoane din oraşul sirian Duma au murit prin asfixiere şi alte câteva sute prezintă simptome specifice pentru expunerea la substanţe neurotoxice sau clor. Drept reacţie, SUA, Marea Britanie şi Franţa au lansat atacuri asupra unor obiective militare din Siria cu scopul de a distruge arsenalul chimic al regimului condus de Bashar al-Assad.

Regimul aflat la conducere în Siria, precum şi Rusia au negat însă orice implicare în presupusul atac chimic, acuzând că este o înscenare, un pretext pentru o operaţiune militară.

SUA ȘI ALIAȚII SĂI AU ATACAT SIRIA! REACȚIA RUSIEI: „VOR FI CONSECINȚE. INSULTAREA PREȘEDINTELUI RUS ESTE INADMISIBILĂ”

PUTIN „CONDAMNĂ ÎN CEL MAI SERIOS MOD” ATACUL DIN SIRIA, IAR CANADA ȘI AUSTRALIA SUSȚIN ACȚIUNILE SUA

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000