SUA are cele mai mari rezerve neexploatate de petrol din lume! Ce cantități de țiței dețin Rusia și Arabia Saudită (GRAFIC)

SUA are astăzi cele mai mai rezerve neexploatate de petrol din lume, depășind Arabia Saudită și chiar Rusia . Potrivit unui raport recent al Rystad Energy, americanii ar avea 264 de miliarde de barili de țiței. Mai mult de jumătate din rezervă o reprezintă uleiul de șist. Astfel, există adevărate "izvoare" de petrol care abia urmează să fie exploatate. În Texas sunt concentrate peste…

SUA are astăzi cele mai mai rezerve neexploatate de petrol din lume, depășind Arabia Saudită și chiar Rusia . Potrivit unui raport recent al Rystad Energy, americanii ar avea 264 de miliarde de barili de țiței. Mai mult de jumătate din rezervă o reprezintă uleiul de șist. 

Astfel, există adevărate "izvoare" de petrol care abia urmează să fie exploatate. În Texas sunt concentrate peste 60 de miliarde de barili de petrol de șist, ceea ce înseamnă mai mult decât întreaga rezervă neexploatată de țiței din China. De asemenea, sunt rezerve vaste de petrol și în Dakota de Nord. 

Pe locul al doilea în topul celor mai bogate state în rezerve de petrol neexploatat este Rusia, care potrivit Rystad, ar deține 256 de miliarde de barili. Urmează Arabia Saudită cu 212 miliarde barili de petrol, Canada cu 167 miliarde, Iran cu 143 de miliarde și Brazilia cu 120 de miliarde. 

Rezerva mondială de petrol neexploatat constituie 2,1 trilioane de barili, de 70 de ori mai mare decât rata anuală curentă de producție, estimează Rystad. 

chart most oil reserves

Alte stiri

De ce Irlanda decide să instituie restricții pentru întreaga populație, devenind prima țară din UE care face asta

Irlanda va fi prima țară din UE care va institui restricții pentru întreaga populație, a anunțat luni premierul Micheal Martin. Măsurile vor intra în vigoare miercuri la miezul nopții (23.00 GMT) timp de șase săptămâni. Școlile vor rămâne închise, scrie Agerpres.

Vrei salariu de 50.000 de lei? Verifică ce posturi bine-plătite sunt în țară. LISTA

Compania continuă să caute o persoană cu experiență în domeniul exctracției uleiului și care cunoaște limba engleză la nivel avansat. Salariul maxim pe care este gata să-i plătească lunar 50 de mii de lei.

Sezonul termic a început. Ce trebuie să facă locuitorii capitalei pentru a se conecta la căldură

Primăria municipiului Chișinău informează că locuitorii orașului pot solicita conectarea apartamentelor la sursa centralizată de încălzire, chiar dacă sezonul termic 2020-2021 încă nu a început. Declarații în aceste sens au fost făcute astăzi de responsabilii municipalității, din cadrul ședinței operative săptămânale.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile