Bani.md

Suma pe care a investit-o SUA în Moldova timp de 27 de ani

Suma pe care a investit-o SUA în Moldova timp de 27 de ani

„Statele Unite au fost și rămân un partener strategic pentru republica Moldova în eforturile noastre de a deveni o țară liberă și democratică. Statele Unite ale Americii continuă să transfere în Moldova cele mai bune practici democratice de guvernare bună, de anticorupție. Statele Unite au construit drumuri, au implimentat proiecte de infrastructură, au acordat susținere crucială Republicii Moldova la nivel internațional.  Din păcate, țara noastră nu a reușit să profite din plin de această susținere și expertiză”, a declarat Maia Sandu. 

Premierul a mai adăugat că SUA a ajutat la crearea, în Moldova, a unui sistem aleatoriu de distribuirea cazurilor judiciare care era în stare să reducă semnificativ corupția în sistemul judiciar. Acest sistem însă a fost folosit cu rea voință și cei din sistemul vechi, care au continuat să folosească practici ilegale.  

„Azi, mai mult ca niciodată avem nevoie de sprijinul SUA împotriva corupției, împotriva spălării banilor, împotriva contrabandei la nivel regional, în lupta împotriva monopolurilor. În acest sens, contăm foarte mult pe cooperarea cu Guvernul Statelor Unite ale Americii în domeniul consolidării organelor de drept, instituțiilor pentru lupta împotriva corupției și reformării justiției”, susține premierul.

Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare al Ministerului de Interne a beneficiat în anul 2013 de 15 laboratoare dotate cu truse și instrumente necesare pentru desfășurarea investigațiilor la locul crimei. Guvernul SUA a donat Poliției de Frontieră șase containere modulare pentru desfășurarea controlului comun la hotarul moldo-ucrainean”, a mai adăugat Maia Sandu, mulțumindu-i oficialului american.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000