Bani.md

Termenul de activitate în bază de patentă ar putea fi prelungit cu încă câțiva ani (DOC)

Termenul de activitate în bază de patentă ar putea fi prelungit cu încă câțiva ani (DOC)

Comercianții care vând cu amânuntul în bază de patentă vor putea să-și desfășoare activitatea nu doar în cadrul piețelor comerciale ci și în locurile autorizate de administrația publică locală. De asemenea, termenul de activitate în baza patentei de întreprinzător, care a expirat la 31 decembrie 2018, se prelungește până la 31 decembrie 2022.

Un proiect de lege în acest sens a fost înregistrat în Parlament.

De menționat că modificarea ce ține de permisiunea de a activa în locurile autorizate de administrația publică locală se referă la genurile de desfășurare a activității menționte la pozițiile 1.1 și 1.2.

Termenul de activitate în bază de patentă ar putea fi prelungit cu încă câțiva ani (DOC)

Potrivit inițiativei legislative, până în prezent, Ministerul Economiei nu a venit cu o nouă modalitate de activitate agreată de micii antreprenori, iar patenta de întreprinzător este una din cele mai simple căi de desfășurare a activității a activității de desfășurare a activității legale și de obținere a unui venit. Astfel, termenul urmează a fi prelungit cu încă 4 ani.

Scopul acestui proiect este protejarea activităților în baza patentei de întreprinzător pentru persoanele ce dispun de resurse financiare limitate, dar ar dori să dezvolte o afacere.

Conform datelor statistice, în anul 2016 au fost eliberate 16.161 de patente de întreprinzător și au fost prelungite 78958 de patente.

Bani.md amintește că în anul 2016 au avut loc mai multe proteste, după ce s-a anunțat că dreptul de a activa în bază de patentă va fi  anulat din 1 ianuarie 2017 . În urma manifestațiilor, Parlamentul a prelungit termenul de activitate în bază de patentă până la 31 decembrie 2018.

Reprezentanții micului business, din nou la protest! Au cerut să le fie păstrat dreptul de a activa în bază de patentă

Micii antreprenori vor organiza proteste și săptămâna viitoare: Vrem patentă! Nu vom ceda!

Deținătorii de patente nu renunță! Au expediat o scrisoare deschisă premierului Pavel Filip și amenință cu noi proteste

Micii întreprinzători vor mai putea activa în bază de patentă, însă nu prea mult timp. Până când a fost prelungit termenul

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000