Bani.md

Tirurile moldovenești care transportă textile pentru echipamente de protecție sunt blocate la frontiera Turciei

Tirurile moldovenești care transportă textile pentru echipamente de protecție sunt blocate la frontiera Turciei

Tirurile moldovenești care transportă textile pentru fabricarea echipamentelor de protecție sunt blocate la frontiera cu Turcia. Despre aceasta a informat directoare executivă a Asociației Patronale a Industriei Ușoare din Republica Moldova (APIUS), Corina Cojocaru, în cadrul unei video-conferințe organizate de Ministerul Economiei și Infrastructurii.

Responsabilii de la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene au informat despre acțiunile întreprinse pentru deblocarea intrării autocamioanelor moldovenești în Slovenia, Ungaria și Turcia. MAEIE va lua la control cazul sesizat pe problema transportării mărfurilor textile în comunicare permanentă cu APIUS.  

Serghei Railean a dat asigurări că instituțiile responsabile vor interveni de urgență pentru soluționarea oricăror probleme ce pot apărea în blocajul transporturilor terestre pentru a permite operatorilor să își desfășoare activitatea, așa încât să fie asigurată aprovizionarea cu produse alimentare, medicale, și alte mărfuri de primă necesitate.

„Sectorul logistic și al transporturilor de mărfuri este foarte important pentru economia țării, deoarece de acesta depinde activitatea tuturor industriilor. Pentru a nu admite blocarea camioanelor cu mărfuri sau cu materie primă necesară în activitatea de producere, încurajez antreprenorii să analizeze opțiunea transportării mărfurilor prin Portul Internațional Giurgiulești. Pentru desfășurarea neîntreruptă a activității Portului a fost autorizată prestarea serviciilor de remorcaj şi pilotaj la manevrele de sosire şi plecare a navelor din port de către angajații unei companii specializate din România”, a spus Serghei Railean.  

La discuții a mai participat secretarul de stat pe domeniul transporturilor, Iulian Postică,  Dumitru Socolan de la Ministerul Afacerilor Externe și Integrarii Europene, Dumitru Albulesa, administrator la AITA și Corina Cojocaru, directorul executiv al Asociației Patronale a Industriei Ușoare din Republica Moldova (APIUS).

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000