Tocmai ai luat un împrumut, dar deja îți faci griji ca nu vei putea să-l întorci? Află acum Top 8 sfaturi care te vor ajuta să te relaxezi!

SFATURI PENTRU CEI CARE AU LUAT UN ÎMPRUMUT

Dacă te simți îngrijorat pentru cum vei rambursa împrumutul recent luat, atunci să știi că nu ești singur. Trei din patru oameni, care au luat un credit în Chișinău sau orice alt colț al țării, trec prin aceeași experiență. Cu toate că este bine mereu să urmărești datoriile pe care le ai și să ții situația sub control, prezența unei stări constante de îngrijorare poate avea un impact negativ asupra sănătății mintale. Însă, este suficient să urmezi câteva sfaturi și situația va deveni mult mai puțin încordată.

1. Realizează că împrumuturile sunt o parte din viața modernă

Nu trebuie să consideri că nu poți gestiona corect banii din motiv că ai un credit. Dacă ar fi așa, majoritatea oamenilor ar fi catalogați drept iresponsabili din punct de vedere financiar. Lunar, conform datelor Băncii Naționale a Moldovei, în 2020, peste 20.000 de oameni beneficiază de un credit bancar, iar suma acestora depășește 40 miliarde de lei. Dacă adăugăm cifrele celor cu împrumuturi nebancare, obținem un număr impresionant.

Atât timp cât banii sunt direcționați în scopuri rezonabile, precum cele legate de confortul și dezvoltarea personale, atunci nu sunt pierduți. Creditul este un instrument util, care trebuie utilizat responsabil și nu a fost creat pentru a alimenta datoriile.

2. Ia în considerare numărul datoriilor pe care le ai la moment

Cel mai probabil, în momentul în care ai selectat opțiunea de a beneficia de un credit doar cu buletinul, ai selectat rata lunară reieșind din veniturile tale lunare. În plus, dacă acesta este unica ta datorie, iar tu ești o persoană care poate gestiona corect și rațional banii, nu ar trebui să te îngrijorezi. Este suficient să-ți faci un plan financiar pentru câteva luni înainte și deja te vei simți mult mai sigur în ziua de mâine.

Tocmai ai luat un împrumut, dar deja îți faci griji ca nu vei putea să-l întorci? Află acum Top 8 sfaturi care te vor ajuta să te relaxezi!

3. Vezi partea plină a paharului

Cu siguranță, orice datorie este o responsabilitate, însă nu una atât de gravă, încât ar trebui să dispară culorile din viața ta. O bună practică pentru a schimba atitudinea față de împrumuturi este să te concentrezi pe părțile pozitive. De exemplu, ai putea scrie pe o foaie cinci lucruri pozitive de care ai beneficiat în urma creditului. Astfel, vei putea descoperi că ți-ai îndeplinit un vis mult dorit sau ai scăpat de o problemă care te măcina zilnic.

4. Trăiește cu ziua de astăzi

Dacă îți sunt cunoscute întrebări precum cele de genul „Ce se întâmplă dacă rămân fără un job?” sau „Ce fac dacă se termină rezervele într-o zi?”, atunci e cazul să schimbi un pic abordarea. Deși trebuie să ai un plan de depășire a situațiilor imprevizibile, nu e cazul să-ți consumi existența pe lucrul dat. Concentrează-te pe ceea ce poți face cu finanțele tale momentul dat și cum le poți direcționa în beneficiul tău.

Multe dintre grijile noastre financiare sunt departe, cu atât mai mult în cazul unui credit rapid online de la Kreddy. De ce? Pentru că poți beneficia de împrumuturi rapid și comod, iar prima rată o rambursezi abia peste două luni. Completează solicitarea și primește banii direct pe card.

5. Imaginează-ți cel mai prost scenariu

Acest lucru nu ar însemna că trebuie să te concentrezi asupra negativului, ci se referă la faptul că ar trebui să faci cunoscut „necunoscutul”. De regulă, cea mai proastă întorsătură este să rămâi fără adăpost, însă trebuie să conștientizezi, că oricum există rude sau prieteni care te-ar primi. În plus, atât timp cât muncești, îți vei permite să-ți acoperi cheltuielile și datoriile.

6. Identifică un echilibru

În loc să verifici contul bancar zilnic și să te gândești prea mult la cheltuieli, alocă o zi în timpul săptămânii, în care să analizezi finanțele tale. Astfel, vei reuși să te concentrezi pe alte lucruri importante și să eviți stresul provocat de problemele legate de datorii și venituri. Totodată, vei avea situația financiară sub control și vei avea timp pentru a contura un plan de buget.

7. Înțelege care sunt obligațiile și drepturile tale

Orice credit online în MD este oferit în baza unor termeni și condiții зу care trebuie să le respecți. Prin urmare, dacă vei cunoaște bine conținutul acestora, probabilitatea de a fi nevoit să plătești bani în plus, va scădea considerabil. Vei fi cunoaște în ce cazuri trebuie să plătești penalități, care este valoarea acestora și ce trebuie să faci pentru a le evita.

Tocmai ai luat un împrumut, dar deja îți faci griji ca nu vei putea să-l întorci? Află acum Top 8 sfaturi care te vor ajuta să te relaxezi!

8. Stabilește o limită

Imediat ce primești salariul, pune deoparte banii pentru credit. În așa mod, îți vei planifica bugetul din suma rămasă, fără a cheltui vreun bănuț în plus. Totodată, vei ști sigur că ai din ce plăti datoriile, iar calitatea vieții tale nu va avea de suferit.

Orice tip de împrumut online are drept scop să te ajute în soluționarea nevoilor sau problemelor tale financiare. Odată ce ai decis să optezi pentru serviciile de credite, înseamnă că ai avut de beneficiat. Nu ar trebui să te stresezi și să-ți creezi griji suplimentare, deoarece nicio companie de microfinanțare nu-ți va oferi un împrumut, în cazul care realmente nu-l poți restitui. 

Alte stiri

În ce domenii se câștigă cel mai mult în Moldova, potrivit datelor oficiale

În trimestrul III al anului 2020, câștigul salarial mediu lunar nominal brut a fost de 8074,3 lei, fiind în creștere cu 2,9% față de trimestrul precedent și cu 9,3% față de trimestrul III al anului 2019.

Ultimele ȘTIRI

Primul card cashback în Moldova: Moldova Agroindbank și Mastercard au lansat o serie unică de carduri de plată GAMA

CARDURI DE PLATĂ GAMA

Wine Records prezintă primul Vin Muzical. Un cadou inedit pentru sărbătorile de iarnă (VIDEO)

Alină-le dorul de Casă!

Acest robot japonez poate vedea cumpărătorii ce nu poartă o mască în magazinul tău. Ce le face (VIDEO)

Cu vocea lui de copil, Robovie pare cel mai dulce dintre roboți.

În ce domenii se câștigă cel mai mult în Moldova, potrivit datelor oficiale

În trimestrul III al anului 2020, câștigul salarial mediu lunar nominal brut a fost de 8074,3 lei, fiind în creștere cu 2,9% față de trimestrul pre...

Oferta Moldova Agroindbank pentru întreprinderile micro și mici: Recalculează și Refinanțează

RECALCULEAZĂ. REFINANȚEAZĂ. CU MAIB!

Vezi toate știrile