TOP 5 companii producătoare de carne şi mezeluri după numărul de angajaţi

03 Oct. 2022, 09:35
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
03 Oct. 2022, 09:35 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Companiile producătoare de carne şi mezeluri ocupă un rol important în structura consumului în Republica Moldova şi se bucură de mare succes în rândurile consumatorilor. De regulă, aceste companii scot în prim plan produsele lor, investiţiile efectuate, impozitele achitate etc. Dar practic nimic nu se spune despre numărul de angajaţi pe care-i au. De aceea, analizând informaţiile de pe www.data2b.md, site-ul nostru a elaborat un clasament convenţional al acestor companii în baza numărului de angajaţi.

1. Rogob SRL

Sursa citată, ne informează că Rogob SRL are 650 de angajaţi. Dar, cu ocazia jubileului de 25 de ani al companiei, marcat în luna mai a anului curent, întreprinderea anunţa că a ajuns deja la circa 800 de angajaţi. Probabil, acest număr a crescut de la ultima actualizare a site-ului specializat menţionat mai sus. Aceeaşi sursă menţionează că întreprinderea Rogob realizează produse din carne și mezeluri de înaltă calitate după tehnologiile de producere germană. „Producerea înglobează un proces complex de prelucrare a cărnii pentru a realiza produse de înaltă calitate cu proprietăți gustative unice. Marca Rogob este orientată spre consumatorul fidel calității și gustului unic al mezelurilor de tradiție germană, fiind poziționată în topul companiilor producătoare de mezeluri conform raportului calitate-preț”, notează site-ul.

2. Carmez Processing SRL

Potrivit www.data2b.md, Carmez Processing SRL are 451 angajaţi. Despre companie, sursa citată scrie doar că e specializată în „producerea mezelurilor și produselor din carne”. Totodată, pe site-ul întreprinderii se menţionează că istoria ei datează cu 1904. „Construcția întreprinderii moderne începe în anul 1947. Până la începutul noului deceniu, au fost construite două frigidere noi, cu o suprafață de 1000 și 2000 m2. În acelaşi timp, a fost aprobat planul pentru construcţia unei noi secţii de producere a mezelurilor. Timp de trei decenii, întreprinderea a continuat să-şi perfecţioneze capacitățile de producere, să-şi modernizeze secțiile existente și să-şi îmbunătățească politica de personal a companiei. După destrămarea URSS, apare SA Carmez, producând produse din carne până în anul 2013, când, ca urmare a fuziunii cu compania „Carmez International”, are loc o reorganizare structurală completă, cu revizuirea sortimentului de produse fabricate, cu modernizarea proceselor de producere și ambalare a produselor finite”, se spune pe site-ul citat.

3. Combinatul de carne Nivali-Prod SRL

Combinatul de carne Nivali-Prod SRL este deţinător al brandului Nivalli şi are 270 de angajaţi, conform www.data2b.md. Sursa citată ne informează că genul de activitate principal al întreprinderii este fabricarea produselor din carne, inclusiv din carne de pasăre. Iar de pe site-ul oficial al companiei aflăm că: „Din anul 2010 combinatul de carne și mezeluri Nivalli şi-a propus să devină un bun producător de salamuri și produse din carne, dar și un partener de încredere pentru consumator. Dincolo de orice, scopul Nivalli este de a aduce pe piață savoarea autentică a produselor din carne”.

4. Pegas SRL

Din datele www.data2b.md, reiese că pe locul patru în clasamentul nostru se situează Pegas SRL, care are 250 de angajaţi. Aceeaşi sursă ne informează că FCP Pegas SRL este o întreprindere modernă fondată în 1992, iar astăzi e una dintre cele mai mari companii de prelucrare a cărnii din Republica Moldova. „Produsele noastre sunt realizate numai din carne selectă, în strictă conformitate cu standardele europene, experiența a fost îmbogățită prin studierea și aplicarea tehnologiei germane și italiene. În fiecare zi, în fiecare minut, facem tot posibilul pentru a satisface nevoile clientului nostru, pentru că opinia lui este cea mai importantă pentru noi”, susţine sursa.

5. Aviselect SRL

Aviselect SRL este deţinătoarea brandului Mezellini şi, potrivit www.data2b.md, are 217 angajaţi. Totodată, pe site-ul său oficial, compania susţine că ar avea 300 de angajaţi. La descrierea companiei pe www.data2b.md e menţionată doar informaţia că e specializată în „fabricarea mezelurilor și semifabricatelor din carne, importul cărnii”. De pe site-ul oficial al întreprinderii aflăm că „istoria brandului Mezellini este legată de anul 2005, când compania Aviselect SRL a procurat întreprinderea de procesare a cărnii din satul Bulboaca” şi că „în doar șase luni, cu doar câteva zeci de angajați, au fost lansate pe piață primele produse marca Mezellini”.

Realitatea Live

09 Dec. 2022, 14:34
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
09 Dec. 2022, 14:34 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Dragă Femeie,
manageră, coordonatoare de echipe, traineră, antreprenoare, profesionistă în resurse umane, profesoară, artistă, fotografă, designeră, arhitectă sau din oricare alt domeniu cum ar fi aviatoare, ingineră, creatoare sau inovatoare,

Trăiești în ultima perioadă provocări precum:

 • epuizare profesională, oboseală și pierderea echilibrului,
 • dezorientare, haos și reacții bazate pe frică, impulsivitate și nesiguranță,
 • nesiguranță emoțională și fizică, neîncredere și blocaje în echipă provocate de procese schimbărilor organizaționale.

Te-ai gândit vreodată la rolul tău de femeie lideră care poate aduce pace, ordine, flux, stare de bine și productivitate în companie, organizație, comunitate sau familie?

Vrei să recunoști și să aplici principiile sistemice și stilul etic de leadership – prin metode noi de înțelegere, acțiune și conviețuire organică?

Dorești să crești și să contribui prin înțelegere și gândire sistemică acum, când multe lucruri sunt neclare și generează stări incerte și de haos, instabilitate și situații neprevăzute?

Te invităm să fii alături de noi în cadrul Programului Inovativ de formare pentru femei lidere „Leadership sistemic – conectare, creștere și contribuție”. Genericul programului este „Femeile aduc PACEA – Prezență, Atitudine, Conectare, Echilibru, Acțiune”.

Programul se bazează pe trei direcții

 1. Leadership sistemic pentru a putea facilita cu mai multă ușurință și coerență fluxul de încredere și motivatie în contextele personale și profesionale;
 2. Stil de leadership etic bazat pe comunicare nonviolenta;
 3. Antifragilitatea prin fotografie în contexte actuale.

Ce îți propunem?

 • Să înveți și să aplici cu înțelepciune principiile sistemice care guvernează relațiile și sistemele umane
 • Să practici în activitatea ta cu profesionalism și integritate gândirea sistemică;
 • Să ai suficientă încredere și expertiză să aplici stilul etic de leadership și mai ales să fii tu însăți;
 • Să aparții unei comunități pentru care nu doar creșterea, ci și contribuția este importantă.

Vom crea împreună o strategie de transmitere a ștafetei între generații de femei ale acestui pământ, printr-o suită de întâlniri într-un cadru de:

 • Sesiuni față în față – Învățare experiențială
 • Mentorat 1:1;
 • Supervizare de grup online;
 • Fundamentare a comunității „NE PASĂ în Moldova”.

Ce îți oferim ție?

 • O călătorie de formare continuă, intensivă, care generează rezultate
 • Recunoașterea cunoștințelor existente deja, integrarea lor la un alt nivel
 • Abilitatea de a gândi sistemic și de a obține rezultate cu echipe motivate
 • Extinderea rolului profesional prin includerea atitudinii sistemice
 • Conectarea cu curajul si orientare permanentă către soluții eficiente și creative
 • Echilibru și empatie pentru flux și integrare in companie, instituție, comunitate
 • Creativitatea de a lucra atât individual cât și împreună
 • Bucuria de a parcurge un curs transformațional de dezvoltare personală

Care este mărimea grupului?

 20-22 femei de pe ambele maluri ale Nistrului, pentru a permite o abordare individualizată a nevoilor fiecărei participante.

Cât durează?

3 luni, din 15 decembrie 2022 până în 15 martie 2023.

Cand sunt modulele sesiunilor față în față?

 • Modulul I: 16 – 17 decembrie 2022
 • Modulul II: 19 – 20 ianuarie 2023
 • Modulul III: 16 – 17 februarie 2023
 • Modulul IV: 24 – 26 februarie 2023
 • Evaluarea finală: 10 martie 2023

Unde vor fi sesiunile de training?

În Chișinău. Locația exactă va fi anunțată ulterior.

Care este structura programului?

 • 10 zile de training cu experți internaționali
 • 16 ore de sesiuni supervizare online de grup (4 sesiuni a câte 4 ore fiecare)
 • 2 ore de mentorat individual online cu unul dintre traineri
 • Elaborarea Reflective Notes (Practica Reflecției)
 • Recenzie și prezentarea în grup a unei cărți
 • Evaluare finală (feedback si feedforward de la mentori)
 • Test grilă și prezentarea inițiativei proprii – 10 martie

Cine sunt experții?

Învățarea din experiență, antifragilitatea, reflecția și viziunea individuală pentru a conviețui și a contribui într-o comunitate sănătoasă, durabilă, care-și respectă trecutul, prezentul și viitorul, fac parte din contextele facilitate de către experții proiectului:

 • Oana Tănase – coach profesionist cu o experiență în domeniu de 8 ani.

Înainte de a deveni coach, a activat 6 ani în industria software unde a coordonat procese de vânzare consultativă. După peste 10 ani petrecuți în organizații, a decis să își asume un nou rol – acela de coach și facilitator. Din acest spațiu susține creșterea și transformarea sustenabilă a organizațiilor, principalele arii de competență fiind facilitarea sistemică, coaching executiv și constelatii organizationale.

 • dr. Letiția Lucescu – Cognitive Behavioural Coaching, MCC, expertiză internațională de coaching și facilitare de 20+ ani.

Arie de expertiză:

 • agilitate (creatorul unui model de diagnoză și dezvoltare a agilității în context organizațional);
 • coaching și formare (coordonează un program modular de formare în coaching). Program acreditat internațional;
 • abilități de comunicare în organizații (coordonează un program modular: disonanțe cognitive, comunicare asertivă, agilitate emoțională, neuroștiința dezvoltării personale); Program acreditat internațional;

 

 • Cristina Irian – cercetător în domeniul artelor vizuale, curator și artist care lucrează cu fotografia, arhive și material multimedia.

A studiat antropologie vizuală la București și la Perugia. Este doctor în arte vizuale al UNARTE. Împreună cu membrii asociației Omnia Photo, artiști, cercetători și instituții culturale partenere desfășoară proiecte de documentare vizuală, recuperare de arhive fotografice, proiecte docu-artistice participative, ateliere de fotografie veche și istoria fotografiei. Cel mai recent demers al său desfășurat în 2022, „#mili-eu: Ileana, bunica domnului B.” include o serie de obiecte personale, mileuri și material fotografic de familie ale Ilenei, o femeie care s-a ocupat toată viața de casă și de familia sa, toate integrate în spațiul contemporan sub forma unor instalații vizuale. Ideea de fotografie de familie țesută în milieu a pornit de la un proiect despre lucrul de mână practicat de femeile din România în secolul trecut. Scopul acestui demers experimental îl constituie încercarea de a înțelege și de a exemplifica modul în care obiecte personale fragile sunt și pot fi folosite pentru a comunica, a păstra amintiri și a provoca narațiuni vizuale în contexte interpersonale.

 • Angela Ciocîrlan – Coach4BUNAstare

Lucrează cu și pentru oameni de mai bine de 20 ani, în grupuri și individual, cu organizații naționale și internaționale. Este o lideră activă prin asumarea responsabilităților și învățarea din mers. Este fondatoarea și președinta Asociației Obștești „FĂCLIA”, care a crescut rânduri de voluntari care azi sunt profesioniști, a realizat peste 80 de de proiecte pentru educația și dezvoltarea oamenilor și comunităților. FĂCLIA este lumina care face văzută calea personală, stilul personal și ariile vieții care pot fi îmbrățișate ca perspective noi. Are experiență în training, design de programe educaționale, conferințe și proiecte de trezire a spiritului de cetățeni activă. În calitate de manager de proiecte a creat și co-creat proiecte internaționale cu strategii pentru abilitare socio-economică și incluziune, modele de ghidare în carieră și formare profesională, programe de leadership, evenimente educaționale.

Care este investiția ta?

Pentru tine acest program este gratuit. În cadrul proiectului asigurăm cazarea, alimentația și materialele disponibile.

Prima noastră inițiativă „NE PASĂ în Moldova”:

Deoarece aducem PACEA, lansăm acțiunea de sprijin și suport pentru femeile supraviețuitoare ale violenței în familie, prin abilitarea economică a acestora și integrarea în comunitate.

Astfel, te invităm să oferi un Bon de suport (50 euro) în semn de solidaritate și compasiune pentru alte femei. Contribuția din partea ta va fi supravegheată de comitetul inițiativei și va fi realizată post program. Mai multe detalii le putem discuta individual.

Dacă dorești să aplici liber și conștient principiile leadershipului sistemic, să împărtășești cu generozitate și responsabilitate pentru viitor din expertiză acumulată, această oportunitate este chiar pentru tine!

Aplică acum la Programul dedicat Femeilor Lidere sau Lidere în devenire

https://docs.google.com/forms/d/1OAfDeRPioRKAkxUNQxNCdBEQQXwXCwk0VKHTnZSBKFY/edit

Pentru detalii ne găsești la numărul de telefon 069724815

„Acest demers este dezvoltat în cadrul proiectului „Abilitarea femeilor prin Alianța de Conectare pentru Reziliență Pretutindeni în Moldova” (NE PASĂ în Moldova), finanțat printr-un grant al Institutului pentru Raportare despre Război și Pace (IWPR) cu suportul Oficiului pentru Afaceri Externe și Commonwealth al Guvernului Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord (FCDO).

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău