Top 5! Destinații de vis – Cele mai inedite cabane la munte în Europa

18 Aug. 2021, 17:59
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
18 Aug. 2021, 17:59 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Cu toate că, în perioada caldă, majoritatea preferă vacanțele la mare, sunt și din cei care adoră timpul mai răcoros și pleacă la munte. Fie că îți place muntele iarna, fie vara, iată câteva dintre cele mai impresionante cabane la munte în Europa pe care nu ar trebui să le ratezi în următoarea ta vacanță, potrivit CNN.

Franța

Situat pe drumul către lanțul muntos Mont Blanc, refugiul Grands Mulets oferă vederi spectaculoase ale Alpilor.
Amplasată la o altitudine de 3.051 metri, prima „reîncarnare” a cabanei a fost construită în 1853 pentru a deservi alpiniștii care explorează vârfurile alpine.

Astăzi este una dintre cele mai populare colibe montane din țară datorită poziției sale strategice și a împrejurimilor minunate.
Vizitatorii pot rezerva cazarea pe site-ul oficial. Are 68 de paturi și este deschis de la sfârșitul lunii martie până la sfârșitul lunii iulie.

Italia

Rifugio Re Alberto este locul potrivit pentru o vacanță uimitoare, departe de viața aglomerată din oraș. Refugiul este deschis din luna iune până în octombrie. Poți vedea aici lista întreagă cu prețuri.

Situată la cota 2,000, turiștii vor putea vedea frumoasele împrejurimi, inclusiv Turnurile Vajolet, una dintre cele mai cunoscute formațiuni de rocă din Dolomiți care au devenit un simbol iconic pentru alpinism în regiune.

Elveția

Monte Rosa poate fi una dintre cele mai bine proiectate și futuriste colibe de munte din lume. Inaugurată în 2009 în locul unui vechi refugiu îmbrăcat în piatră, acesta a fost preferatul călătorilor de atunci, datorită confortului, aspectului elegan și locației sale remarcabile.

Este un loc uimitor pentru a petrece o noapte deasupra ghețarilor, admirând vederea magnifică la munte. Cabana are 120 de camere și este deschisă până pe 18 septembrie.

Austria

Situat chiar în inima celui mai mare sistem de ghețari din Alpii de Est, casa Brandenburger oferă o priveliște ireală. Un mic punct cenușiu devorat de peisajele superbe cu zăpadă, a fost construit în 1909 pentru a servi Clubului Alpin German.

În prezent, turiștii se pot bucura de un loc izolat, fiind printre cele mai uimitoare refugii din Alpi. Pasionații de alpinism se pot aventura și face excursii până pe vârful muntelui Dahmannspitze.

Noua Zeelandă

Cu vederi fantastice asupra Munților Kepler și a lacului Te Anau, cabana Luxmore este una dintre atracțiile Parcului Național Fiordland și este o vizită obligatorie pentru oricine în turismul sălbatic.
Configurarea sa este destul de simplă: 54 de paturi, alimentare cu apă, combustibil pentru încălzire și unele facilități de gătit. Perfect pentru o detoxifiere digitală.
O excursie în Parcul Național Fiordland oferă, de asemenea, șansa de a vedea Kepler Mire, care a înlocuit misterioasele Mlaștini Moarte din trilogia de filme „Lord of the Rings”.

Site-ul web al Parcurilor Naționale din Noua Zeelandă conține detalii despre vizitarea acestei colibe.

 

Realitatea Live

26 Ian. 2022, 23:20
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Ian. 2022, 23:20 // Actual //  Lupu Eduard

Aşa numiţii crypto-infractori au spălat în 2021 circa 8,6 miliarde de dolari în criptomonede, un avans de 30% prin comparaţie cu anul precedent, arată noi date publicate de Chainalysis, citate de Yahoo Finance.

În total, criptomonedele furate din 2017 până la finalul anului trecut valorează peste 33 de miliarde de dolari, majoritatea sumei fiind trimisă de-a lungul timpului către exchange-uri centralizate.

Cea mai mare diferenţă între spălarea banilor fiat şi spălarea criptomonedelor este că, având în vedere transparenţa inerentă a blockchain-ului, putem monitoriza mai uşor felul în care infractorii mută criptomonede între portofele şi servicii crypto, în încercarea de a-şi converti fondurile în cash.”

Raportul arată că finanţele descentralizate (DeFi) au început să joace un rol mult mai mare în spălarea criptomonedelor, în vreme ce 17% din fondurile trimise de pe portofele ilicite s-au îndreptat către protocoale descentralizate, de la doar 2% în 2020.

Totodată, Chainalysis subliniază diferenţa între furt şi escrocherie. Adresele asociate cu acte de furt au trimis sub jumătate din fondurile sustrase către platforme de tip DeFi – peste 750 de milioane de dolari în criptomonede.

De exemplu, „armata” de hackeri a Coreei de Nord, responsabilă de furarea a 400 de milioane de dolari în crypto, a folosit protocoale DeFi pentru a spăla banii.
Pe de altă parte, escrocii trimit majoritatea fondurilor către adrese din exchange-uri centralizate.

Cercetarea realizată de Chainalysis a luat în calcul cantitatea de criptomonede trimise de pe adrese ilicite către adrese găzduite de servicii.

„Dacă nu există niciun mod prin care să accesezi fondurile, nu există de la bun început nicio motivaţie să comiţi infracţiuni cu criptomonede – de aceea, spălatul de bani se afla la baza tuturor altor infracţiuni cu criptomonede”, reiese din textul redactat de Chainalysis.

Totuşi, banii spălaţi au reprezentat doar 0,05% din volumul total de tranzacţii din 2021. Prin comparaţie, anul trecut au fost spălaţi între 800 de miliarde şi 2.000 de miliarde de dolari în aşa-zişii bani fiat, emişi de băncile centrale.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău