Topul celor mai bine plătite locuri de muncă vacante: Salarii de 40 de mii de lei

21 Dec. 2022, 10:07
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Dec. 2022, 10:07 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a publicat topul celor mai plătite locuri de muncă vacante pe piața muncii la data de 15 decembrie 2022, conform declarațiilor agenților economici. Cele mai mari salarii ajung și la 40.000 de lei.

Cel mai mare salariu, conform clasamentului, este oferit de către compania Isight Partners S.R.L. pentru poziția de inginer DevOps,  remunerarea fiind de 40 mii lei. Una din cerinţele angajatorului, pentru ocuparea locului de muncă, este cunoaşterea limbii engleze la un nivel avansat.

Lista continuă cu poziţia de conducător auto oferită de către compania Ancom-Agro S.R.L. din orașul Floreşti. Viitorii angahați vor fi remunerați cu un salariu între 10-30 de mii de lei. 

În lista celor mai plătite locuri de muncă vacante se oferă și salarii între 10-25 de mii de lei pentru ocupaţiile de: sudor, dulgher, oferite de compania Dansicons S.R.L. din municipiul Chişinău, cât şi poziţiile pentru consultant în tehnologia informației și comunicațiilor, programatora companiei Modern Sistem S.R.L. din municipiul Chişinău (salariu între 5-25 mii lei).

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

Locuri de muncă cu salarii de 12-24 mii lei, oferă compania SC „Prestigiu-AZ” S.R.L. pentru profesia de conducător de autocamion, iar pentru ocupaţia de montator, compania Dansicons S.R.L. oferă un salariu de 12-23 mii lei.

Clasamentul urmează cu locurile vacante (15-20 mii lei) oferite pentru ocupaţiile de: diriginte de șantier în construcții şi conducător auto a companiilor „Poduri Prim” S.R.L şi „Expres-Salon” S.R.L.

Cele mai multe locuri vacante oferă următoarele companii: Î.C.S. Lear Corporation S.R.L. pentru ocupaţia de  cusător în industria uşoară, Fullmobil S.R.L. pentru ocupaţia asamblor-montator mobilă, Xplane Research S.R.L. – operator, cât şi agentul economic „EXLIGRO” S.R.L. pentru locurile de muncă, în calitate de taximetrist.

Realitatea Live

22 Mart. 2023, 17:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Mart. 2023, 17:45 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Reconstruirea economiei Ucrainei, după invazia declanşată de Rusia în urmă cu un an, este estimată în prezent să coste 411 miliarde de euro, de 2,6 ori mai mult decât Produsul Intern Brut al Ucrainei în anul 2022, arată un nou studiu realizat de Banca Mondială, Naţiunile Unite, Comisia Europeană şi Ucraina, transmite Reuters.

Potrivit informațiilor, estimarea acoperă un an de la debutul invaziei ruseşti şi cuantifică pagubele fizice directe provocate infrastructurii şi clădirilor, impactul asupra vieţii şi mijloacelor de trai ale oamenilor precum şi costul reconstrucţiei.

Suma de 411 miliarde de dolari reprezintă o revizuire dramatică faţă de estimarea anterioară de 349 miliarde de dolari, avansată de Banca Mondială în luna septembrie a anului trecut.

Noua estimare vine la o zi după ce Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat că a ajuns la un acord cu Guvernul ucrainean pentru un acord pe patru ani în valoare totală de 15,6 miliarde de dolari. Acordul cu FMI ar putea permite autorităţilor de la Kiev să obţină ajutoare suplimentare, în valoare de miliarde de dolari, de la alte organisme, după ce va fi aprobat de boardul FMI, în următoarele săptămâni.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Potrivit unei evaluări rapide cu privire la nevoile urgente, Ucraina va avea nevoie de 14 miliarde de dolari pentru reconstrucţia prioritară în 2023, ceea ce va necesita o finanţare de 11 miliarde de dolari peste ceea ce este prevăzut în bugetul Ucrainei pentru acest an.

Aproximativ 22% din necesităţile de reconstrucţie sunt în sectorul transportului, în timp ce 17% sunt în domeniul locuinţelor, 11% în sectorul energiei şi 7% în agricultură.

Comparativ cu precedentele estimări, cea mai mare revizuire a fost realizată în ceea ce priveşte necesităţile din sectorul energiei, unde pagubele sunt acum de cinci ori peste nivelul din luna iunie 2022, susţine Banca Mondială. Cele mai mari creşteri au fost în regiunile de pe linia frontului precum Doneţk, Harkov, Lugansk şi Herson, care au fost vizate cu precădere de atacurile cu rachete ruseşti începând din luna octombrie.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău