Trainerii MAIB recomandă mai multe filme de educație financiară, bune de urmărit cât #StaiAcasă

Pentru că ne pasă ca zilele petrecute acasă în această perioadă să fie utile, informative și interesante, trainerii MAIB au selectat din cinematecă mai multe recomandări de filme, valoroase din perspectiva educației financiare.

Pentru că ne pasă ca zilele petrecute acasă în această perioadă să fie utile, informative și interesante, trainerii MAIB au selectat din cinematecă mai multe recomandări de filme, valoroase din perspectiva educației financiare.

Echipa MAIB vă dorește vizionare plăcută, discuții interesante în familie despre ideile și mesajele acestor filme și abia așteaptă să revadă în sălile de curs pe toți cei dornici să afle mai multe din domeniul educației financiare. Până atunci, să trecem testul responsabilității civice, stând acasă, protejându-ne sănătatea proprie și a celor din jur, petrecând timpul util învățând și urmărind filme educative:  

1. “The Big Short” – Originea acestui film este în cartea lui Michael Lewis, un cunoscut jurnalist specializat în domeniul financiar. Multe concepte prezentate în film, deși simplificate prin diferite tehnici cinematografice și narative, redau realitatea. Putem vorbi despre evenimentele de tip lebăda neagră, anume acele evenimente cu impact masiv care sunt foarte rare, dar care nu pot fi prevăzute prin metodele probabilistice existente.

2. “The Founder” – Un film biografic despre omul din spatele McDonald’s. Acest film explică eficient modul cum un restaurant din orașul american San Bernardino a devenit colosul de azi. Sistemul fraților McDonald’s era ceva inovator pentru acea epocă, ”sunt niște Henry Ford ai restaurantelor”. O poveste despre riscuri, perseverență și inventivitate.

3. “Boiler Room” – Cei pasionați de vânzări, garantat vor putea găsi tactici de la abordări telefonice și până la moduri de a încheia parteneriate. Un principiu bine ilustrat în film prezintă că nu este neapărat să ai bani ca să faci bani.

4. “Gold” – Geologia este o adevărată loterie. Este foarte dificil să prezici cu certitudine unde se află zăcăminte cu metale prețioase. Este important să ai dorința de a căuta.

5. “Arbitrage” – Magnatul este disperat să finalizeze vânzarea companiei sale către o bancă importantă înainte ca fraudele sale să iasă la iveală, dar o greșeală neașteptată pune în pericol tot ce își dorea să realizeze.

6. “The Corporation” – Un proiect documentar care ne descrie apariția corporațiilor și cum ele funcționează. Cine a fost implicat în fondarea primelor corporații și cum au obținut o putere atât de enormă? Economiști, jurnaliști, istorici și alți experți răspund la această întrebare și la multe alte întrebări.

7. “Too big to fail” – Henry Paulson și echipa lui în rol de pompieri sunt nevoiți să stingă focarul crizei din 2008. 

8. “Zeitgeist: Moving Forward” – Există posibilitatea să exiști în afara sistemului socio-economic? Care sun căile de ieșire? Există posibilitatea de a schimba valorile într-o paradigmă nouă?

9. “Food, inc.” – V-ați gândit vreodată ce mâncați cu adevărat? Cum sunt crescute, prelucrate și ce componente includ produsele pe care le cumpărăm zilnic la supermarket? Chiar dacă gătim acasă sau mâncăm într-un restaurant de elită, consumăm alimente produse în acest sistem.  

10. “Mad Men” – Dacă sunteți în căutarea unui vânzător genial, îl găsiți în chipul și comportamentul lui Donald Draper din serialul Mad Men.

11. “Ozark” – Bani, putere, bani. Putem fi fericiți fără bani? Aceasta și alte întrebări vă vor pune pe gânduri urmărind acest serial.  

12. “Silicon Valley” – Vă gândiți la un startup în IT? Puteți învăța distractiv, împreună cu eroii acestui serial, etapele unui început inovativ.

P.

Alte stiri

Cel mai unic iaht explorator din lume ar putea fi al tău pentru 12 milioane de dolari (FOTO)

Nu, nu este un concept de iaht. Este un trimaran eficient din punct de vedere energetic, din viața reală. Acesta navighează pe mări din 2012 și poate fi al tău contra sumei de 12 milioane de euro. De fapt, este posibil să fi văzut nava în porturile din întreaga lume, unde a atras întotdeauna atenția.

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

Facebook elimină limita de text de pe imaginile pentru reclame

Facebook nu va mai avea o limită pentru cantitatea de text a unei imagini - reclame, care reprezintă în prezent 20% din întregul spațiu creativ. Anunțurile cu bannere care conțin mai mult de 20% din text nu vor mai fi dezavantajate atunci când participă la licitație, potrivit unui post pe Twitter. al expertului în social media Matt Navarra.

Consumatorii de vin din România vor putea beneficia de 100 de excursii gratuite la cramele din Moldova

Consumatorii de vin vor putea beneficia de 100 de excursii gratuite la cramele din Republica Moldova, în campania “Vin în Moldova”, inițiată de Wine of Moldova împreună cu Carrefour România.

Ultimele ȘTIRI

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

MAIB micșorează ratele dobânzii la creditele pentru afaceri acordate din resursele internaționale de finanțare

Moldova Agroindbank continuă să fie alături de clienți, sprijinindu-le afacerile și planurile antreprenoriale prin măsuri consolidate de susținere,...

Vezi toate știrile