Bani.md

Trecerea la achizițiile electronice a generat o economie de aproape 270.000 de lei pentru SA Apă-Canal Chișinău

Trecerea la achizițiile electronice a generat o economie de aproape 270.000 de lei pentru SA Apă-Canal Chișinău

Odată cu implementarea sistemului electronic de desfășurare a achizițiilor MTender, S.A. „Apă-Canal Chișinău” a fost una dintre primele companii, care s-a înregistrat pe platforma achizitii.md și, la scurt timp, s-a plasat în topul instituțiilor de stat, care desfășoară cele mai multe achiziții în regim online.

Astfel, de la începutul anului curent, instituția a organizat 34 de licitații, iar valoarea estimativă a produselor și serviciilor achiziționate a fost de peste 1,1 mil lei.  Însă, datorită utilizării serviciului electronic de desfășurare a achizițiilor, instituția a economisit  din această sumă, având cheltuieli de circa 269 232,53 lei mai mici.

Printre obiectele achiziționate au fost atât produse necesare oricărei instituții, cum ar fi rechizite de birou, cât și sisteme de purificare a apei sau diverse servicii specifice activității companiei. Datorită licitațiilor organizate pe site în timp real, întreprinderea a primit mai multe oferte în cadrul anunțurilor de achiziții și a putut selecta varianta cea mai potrivită, ținând cont de raportul calitate-preț.

Potrivit declaraţiilor persoanelor responsabile de achiziții din cadrul S.A. „Apă-Canal Chișinău”, sistemul electronic de desfășurare a achizițiilor este abia la început de cale, însă, în scurt timp, de platformele online se vor folosi tot mai multe instituții, datorită comodității, eficienței și transparenței.

De menționat că, achizitii.md este platforma acreditată de către Agenția Achiziții Publice (tender.gov.md), parte a sistemului MTender, conectată la Unitatea Centrală de Date, care oferă acces la achizițiile publice deschise de către autoritățile contractante care pilotează noul sistem.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000