Bani.md

Trei fracțiuni au fost constituite. ACUM nu și-a anunțat încă formula pentru legislativ

Trei fracțiuni au fost constituite. ACUM nu și-a anunțat încă formula pentru legislativ

La prima ședință a Parlamentului de legislatura a X-a au fost constituite trei fracțiuni parlamentare. Este vorba despre fracțiunile Partidului Socialiștilor, Partidului Democrat și Partidului Socialiștilor. Blocul electoral ACUM urmează să anunțe formula în care va activa în legislativ în termen de zece zile, așa cum prevede regulamentul Parlamentului, transmite IPN.

Lidera Partidului Socialiștilor, Zinaida Grecianîi, a declarat că fracțiunea PSRM, pe care o va conduce, are 35 de deputați. Vicepreședinte al fracțiunii a fost desemnat Corneliu Furculiță, iar secretar – Vasile Bolea.

Deputatul Partidului Democrat Sergiu Sîrbu a declarat că fracțiunea PDM este constituită din 30 de parlamentari, iar președinte este desemnat Pavel Filip.

Parlamentara Marina Tauber a declarat că formațiunea Partidului Șor este constituită din șapte deputați și este condusă de Ilan Șor, președintele formațiunii.

Co-președintele Blocului electoral ACUM, Andrei Năstase, a declarat că blocul rămâne unit. Cât ține de formele și formulele în care va activa în cadrul actualului Parlament, va veni cu un răspuns în zilele oferite de Regulamentul Parlamentului – zece zile după constituirea legală a Parlamentului.

După anunțurile făcute cu privire la fracțiuni, președintele ședinței, decanul de vârstă, Eduard Smirnov, a constatat absența unei majorități parlamentare și a declarat că activitatea nu poate fi continuată. „Se anunță o pauză. Despre data și ora unei noi întâlniri veți fi înștiințați suplimentar”, a declarat deputatul.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000