Bani.md

Trump a adoptat legea prin care Statele Unite accelerează producția de echipamente sanitare

Trump a adoptat legea prin care Statele Unite accelerează producția de echipamente sanitare

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat vineri că a pus în aplicare joi seara Legea de producţie pentru apărare (Defense Production Act), care permite guvernului să accelereze producţia de măşti, respiratoare, ventilatoare şi alte echipamente necesare pentru combaterea epidemiei de coronavirus.

Trump anunţase în urmă cu două zile că va invoca această lege, care datează din timpul Războiului din Coreea, din anii '50, şi îi conferă preşedintelui autoritatea de "a grăbi şi a extinde aprovizionările de resurse de la baza industrială americană pentru a sprijini programele militare, energetice, spaţiale şi de securitate internă", conform unui rezumat publicat pe site-ul Agenţiei Federale pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă, potrivit Agerpres.

Într-o conferinţă de presă la Casa Albă, liderul american a mai declarat că nu are de gând să pună în izolare întregul teritoriu al Statelor Unite pentru a face faţă crizei provocate de coronavirus. "Nu cred că vom considera acest lucru necesar vreodată", a spus Trump.

''S-a făcut acest lucru în California, s-a făcut la New York, acestea sunt două puncte fierbinţi (...) Dar, dacă mergeţi în Midwest sau în altă parte, oamenii văd toate acestea la televizor şi nu au aceleaşi probleme'', a adăugat el.

Tot vineri, secretarul de stat american Mike Pompeo a anunţat restricţionarea călătoriilor neesenţiale la graniţa dintre Statele Unite şi Mexic şi a spus că restricţiile de călătorie între Statele Unite şi Canada vor fi revizuite după 30 de zile.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000