Trump a adoptat legea prin care Statele Unite accelerează producția de echipamente sanitare

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat vineri că a pus în aplicare joi seara Legea de producție pentru apărare (Defense Production Act), care permite guvernului să accelereze producția de măști, respiratoare, ventilatoare și alte echipamente necesare pentru combaterea epidemiei de coronavirus.

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat vineri că a pus în aplicare joi seara Legea de producție pentru apărare (Defense Production Act), care permite guvernului să accelereze producția de măști, respiratoare, ventilatoare și alte echipamente necesare pentru combaterea epidemiei de coronavirus.

Trump anunțase în urmă cu două zile că va invoca această lege, care datează din timpul Războiului din Coreea, din anii '50, și îi conferă președintelui autoritatea de "a grăbi și a extinde aprovizionările de resurse de la baza industrială americană pentru a sprijini programele militare, energetice, spațiale și de securitate internă", conform unui rezumat publicat pe site-ul Agenției Federale pentru Managementul Situațiilor de Urgență, potrivit Agerpres.

Într-o conferință de presă la Casa Albă, liderul american a mai declarat că nu are de gând să pună în izolare întregul teritoriu al Statelor Unite pentru a face față crizei provocate de coronavirus. "Nu cred că vom considera acest lucru necesar vreodată", a spus Trump.

''S-a făcut acest lucru în California, s-a făcut la New York, acestea sunt două puncte fierbinți (...) Dar, dacă mergeți în Midwest sau în altă parte, oamenii văd toate acestea la televizor și nu au aceleași probleme'', a adăugat el.

Tot vineri, secretarul de stat american Mike Pompeo a anunțat restricționarea călătoriilor neesențiale la granița dintre Statele Unite și Mexic și a spus că restricțiile de călătorie între Statele Unite și Canada vor fi revizuite după 30 de zile.

Alte stiri

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane civile. Cu o declarație în acest sens a venit astăzi Ministerul Apărării al Azerbaidjanului.

Prestațiile sociale vor putea fi ridicate prin intermediul serviciului de plăți electronice MPay

Serviciul Guvernamental de Plăți Electronice MPay va asigura distribuirea plăților de la bugetul public național și din conturile instituțiilor publice către persoane fizice.

ANRE permis reducerea prețului energiei cu electrice pentru clienții Energocom

Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat prețul reglementat pentru energia electrică furnizată de furnizorul central de energie electrică – S.A. „Energocom”, în cuantum de 120 bani/kWh.

VIDEO: „Eu nu mai sunt acel Vlad Filat, ținut într-o celulă și izolat de comunicare”

Vlad Filat vine cu declarații tăioase în adresa fostului avocat Igor Popa care, acum câteva zile, a venit cu „dezvăluri” despre averea fostului premier și relațiile pe care le-ar fi avut cu Vlad Plahotniuc. Vlad Filat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă a negat acuzațiile.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile