Trump cere „despăgubiri” de 10 trilioane de dolari din partea Chinei. De ce o acuză și ce spune despre Zuckerberg

07 Iun. 2021, 09:27
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
07 Iun. 2021, 09:27 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Donald Trump s-a întors sâmbătă pe scena politică GOP cu un discurs la Convenția Republicană din Carolina de Nord, unde a cerut Chinei să plătească „despăgubiri” SUA pentru daune legate de coronavirus.

“Toate națiunile ar trebui să colaboreze pentru a prezenta Chinei o factură de minimum 10 trilioane de dolari pentru a compensa daunele”, a spus Trump, adăugând că cifra este mai mică decât ar trebui să fie. “Ca prim pas, toate țările ar trebui să anuleze în mod colectiv orice datorie pe care o au față de China ca avans pentru reparații”, a spus el.

Trump a spus că și el crede că SUA ar trebui să aplice un tarif de 100% pentru orice mărfuri importate din China

Trump a reiterat, de asemenea, afirmațiile nedovedite cu privire la integritatea alegerilor din 2020 – comentarii care au dus la interdicția de doi ani a lui Trump de la Facebook, scrie Fox Business.

Fostul președinte a afirmat că CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a „încălcat legea cheltuind milioane de dolari” pentru încurajarea votului în zonele conduse de democrați din țară, a spus el.

Trump și-a exprimat frustrarea față de ceea ce crede că este un atac sistematic împotriva dreptului făcut prin blocarea posturilor și a conturilor celor care sugerează că alegerile au fost „trucate”.

“Ei spun că s-ar putea să mă primească înapoi în doi ani”, a spus Trump. Adăugând „Nu sunt prea interesat de asta”.

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 16:51
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Sept. 2021, 16:51 // Actual //  Lupu Eduard

Moldovenii cu cetățenie română vor putea intra în Marea Britanie din 1 octombrie doar cu paşaport, după ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, a anunţat sâmbătă Ministerul Afacerilor Externe (MAE), scrie Ziarul FinanciarZiarul Financiar.

„Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că începând cu data de 1 octombrie 2021, cetăţenii europeni nerezidenţi (care nu sunt protejaţi de Programul de Înregistrare a Cetăţenilor UE – EU Settlement Scheme) pot intra în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord exclusiv în baza paşaportului valabil (simplu electronic sau simplu temporar). Astfel, începând cu această dată, cetăţenii români nerezidenţi nu mai pot intra în Regatul Unit în baza cărţii de identitate”, se arată într-un comunicat al MAE.

Conform informaţiilor comunicate de autorităţile britanice, cetăţenilor europeni, inclusiv cetăţenilor români, nerezidenţi în Regatul Unit care nu vor respecta noile reguli li se va interzice accesul pe teritoriul britanic.
Cetăţenii europeni care intră sub incidenţa Programului de Înregistrare a Cetăţenilor UE (EU Settlement Scheme) vor putea să călătorească în Regatul Unit folosind cartea naţională de identitate valabilă, până la data de 31 decembrie 2025, cu condiţia ca aceasta să fie înregistrată ca document de călătorie în contul personal UK Visas and Immigration – UKVI – creat pentru înscrierea în EUSS.
MAE reaminteşte că din 1 ianuarie 2021 cetăţenii români nerezidenţi pot călători sau tranzita prin Regatul Unit în scop turistic/vizită, pentru şederi de scurtă durată, pentru o perioadă de până la 6 luni într-un an, fără a necesita o viză de intrare. Cu toate acestea, cetăţenii români care doresc să muncească în cele 6 luni trebuie să obţină, în prealabil, o viză de intrare.

Totodată, cetăţenii români nerezidenţi care doresc să se deplaseze pe teritoriul Regatului Unit pentru o perioadă mai mare de şase luni (pentru activităţi de muncă, pentru studii etc.) au nevoie, începând cu data de 1 ianuarie 2021, de o viză de intrare eliberată de autorităţile britanice.

Conform MAE, la momentul intrării pe teritoriul Regatului Unit, autorităţile britanice de frontieră pot solicita prezentarea unor documente justificative suplimentare care să ateste veridicitatea scopului declarat al deplasării.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală