Bani.md

Trump declară război?! „Rusia, pregătește-te, rachetele vor veni, frumoase, noi și inteligente”

Trump declară război?! „Rusia, pregătește-te, rachetele vor veni, frumoase, noi și inteligente”

Preşedintele american, Donald Trump, a avertizat, astăzi, Rusia că Statele Unite vor ataca Siria, din cauza unui presupus atac chimic atribuit Administraţiei Bashar al-Assad, scrie mediafax.ro.

Donald Trump a menționat prin intermediul Twitter că un atac cu rachete asupra Siriei este iminent, la câteva ore după ce Kremlinul a promis să împuște toate rachetele trase în regimul Assad din Siria:

Rusia a promis că va doborî toate rachetele lansate spre Siria. Rusia, pregăteşte-te, pentru că rachetele vor veni, frumoase, noi şi inteligente! Nu ar trebui să fiţi parteneri cu un Animal care îşi omoară poporul cu gaz şi se bucură de asta!", a scris Donald Trump prin Twitter.

"Regimul sirian face lucruri pe care nimeni nu le considera posibile, în pofida investigaţiei corupte şi nesfârşite efectuate de Rusia, care consumă mult timp şi atenţie (...)", a afirmat Donald Trump.

După această postare, Trump a mai făcut una, în care a declarat că relațiile dintre SUA și Rusia sunt extrem de rele.

Relația noastră cu Rusia este mai gravă decât a fost vreodată, și asta include Războiul Rece", a scris el. "Nu există niciun motiv pentru asta".

"Rusia are nevoie de noi să-i ajutăm cu economia lor, ceva care ar fi foarte ușor de făcut și avem nevoie ca toate națiunile să colaboreze. Opriți cursa înarmărilor?”

De menționat că, anterior, oficialii ruși au promis să răspundă la orice fel de atacuri din partea Statelor Unite ale Americii sau a altui stat care va ataca Siria: ”Dacă va avea loc un atac al americanilor, atunci rachetele vor fi doborâte, la fel şi locurile de unde au fost lansate”, a declarat ambasadorul Rusiei din Liban. Declaraţiile lui Zasipkin vin în contextul în care SUA, Marea Britanie şi Franţa iau în considerare să acţioneze military, ca reacţie la recentul atac chimic din Siria, atribuit regimului condus de Bashar al-Assad.

Rusia a reacționat imediat la declarațiile lui Trump:

„Rachetele inteligente trebuie să zboare în direcţia teroriştilor, nu a guvernului legitim, care de câţiva ani luptă împotriva terorismului internaţional pe teritoriul său”, a replicat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Federaţiei Ruse, Maria Zaharova.

De menționat că peste 40 de persoane au fost ucise sâmbătă într-un presupus atac chimic la Douma, ultimul bastion al insurgenţilor lângă capitala siriană Damasc.

 

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000