Bani.md

Trump și Jong-un au semnat Acordul prin care îşi iau angajamentul de denuclearizare a Peninsulei Coreene şi de a îşi oferi garanţii de securitate

Trump și Jong-un au semnat Acordul prin care îşi iau angajamentul de denuclearizare a Peninsulei Coreene şi de a îşi oferi garanţii de securitate sursa foto: Mediafax.ro

Preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-un au semnat marţi un document prin care îşi iau angajamentul de a denucleariza Peninsula Coreeană şi de a îşi oferi garanţii de securitate, relatează site-ul postului CNN, citat de Mediafax.

"Suntem pregatiţi pentru o nouă istorie, pentru un nou capitol. Kim Jong-Un are o oportunitate mai mare decât alţii, pentru prosperitatea, pacea şi denuclearizarea completă a Peninsulei Coreea. Implementarea procesului denuclearizării va începe foarte rapid", a explicat Trump.

Documentul indică şi angajamentul liderilor de a lucra la stabilirea relaţiilor SUA-Coreea de Nord.

"Preşedintele Donald Trump şi-a luat angajamentul de a acorda garanţii de securitate Coreei de Nord, iar preşedintele Kim Jong-un şi-a reafirmat angajamentul de a denucleariza complet Peninsula Coreeană", se arată în document, care a fost fotografiat de reporterii de la CNN.

Donald Trump a anunţat că va oferi mai multe detalii în cadrul unei conferinţe de presă, care va avea loc tot marţi. De asemenea, Donald Trump a anunţat că îl va invita "cu siguranţă" pe Kim Jong-un la Casa Albă, relatează site-ul postului CNN.

Liderul de la Casa Albă a mai afirmat că a dezvoltat o "relaţie foarte specială" cu Kim Jong-un. "A fost o onoare să fiu aici cu tine", a declarat preşedintele Statelor Unite.

"Este un negociator demn, negociază în interesul propriilor oameni", a afirmat Donald Trump, adăugând că liderul nord-coreean este "un om foarte talentat şi care îşi iubeşte foarte mult ţara".

De menționat că Preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-un s-au întâlnit, marţi, în hotelul Capella din Singapore. Trump a devenit astfel primul preşedinte în funcţie din istoria Statelor Unite care s-a întâlnit pentru a discuta cu un lider al Coreei de Nord.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000