Bani.md

Tu ce faci de Ziua Vinului? Lista vinăriilor care te invită la un păhărel de must (FOTO)

Tu ce faci de Ziua Vinului? Lista vinăriilor care te invită la un păhărel de must (FOTO)

Ziua Națională a Vinului (ZNV) va fi sărbătorită în acest an pe data de 6 și 7 octombrie. Un număr record de 60 de producători vinicoli „vin din sufletul Moldovei” în Piața Marii Adunări Naționale, pentru a prezenta podusul mândriei naționale și al tradițiilor în vinificație.

Timp de două zile în inima capitalei cei 60 de vinificatori vor oferi spre degustare oaspeților Vinul Moldovei produs pe întreg teritoriul țării. În PMAN vor fi amenajate mai multe zone, printre care Zona meșterilor populari, care va găzdui o expoziție a obiectelor artizanale realizate, o Curte Țărănească în plină acțiune de preparare a vinului, cu butoaie, teasc, struguri, coșuri din lozie și, bineînțeles, cu gospodina și gospodarul casei. Vizitatorii care vor dori să descopere Vinul Moldovei vor putea alege să facă tururi tematice, care pornesc din inima capitalei spre originea vinurilor de calitate din toată țara.

Tradiționala Școală a Vinului va cuprinde o serie de masterclass-uri ghidate de somelieri profesioniști care vor iniția participanții în tainele consumului conștient al Vinului Moldovei.

Pe parcursul celor două zile, pe scenă vor evolua ansambluri folclorice din diferite regiuni ale țării, iar serile vor fi marcate de concerte grandioase, cu interpreți și trupe îndrăgite din Republica Moldova.

Totuși, dacă vrei mai mult, vinăriile din Republica Moldova vin cu diferite oferte pentru iubitorii de tulburel și mâncăruri alese: 

Mileștii Mici

Tu ce faci de Ziua Vinului? Lista vinăriilor care te invită la un păhărel de must (FOTO)

De Ziua Vinului, tradițiie strămoșești își dau întâlnire la „Mileștii Mici”! Pe 6 octombrie, ești invitat să ridic paharele sus și să savurezi cea mai grandioasă sărbătoare a vinului moldovenesc, într-o ambianță degajată, alături de cei mai dragi oameni.

În program:, Degustarea vinurilor cu IGP „Codru" din seria Allegro și spumantelor; excursie la cea mai mare colecție de vinuri din lume; gustări tradiționale și europene; jocuri de vin; program muzical cu participarea colectivelor de muzică și dans.

Prețul biletului 100 lei, care include: acces la eveniment + excursie în colecția de vinuri;  transportul Chișinău - Mileștii Mici - Chișinău; degustările în Școala Vinului; un pahar de tulburel de bun venit.

Copiii până la 12 ani au acces gratuit și doar însoțiți de adulți. Biletele on-line găsești AICI.

Purcari

Tu ce faci de Ziua Vinului? Lista vinăriilor care te invită la un păhărel de must (FOTO)

De Ziua Națională a Vinului 2018,  Puracri de invită să evadezi din agitația urbană și să te refugiezi în sânul naturii, într-un loc înconjurat de peisaje mirifice, pe podgoriile căruia dăinuie legenda vie a Moldovei!

Pentru o relaxare deplină, în această toamnă arămie, dulce, darnică în toate, vă așteptăm cu drag la Château Purcari, unde tradițiile, muzica bună și aroma vinurilor noastre se vor prinde într-o horă a distracției! 

Preț: 200 mdl
Program: 10.00- 19.00
Biletele le puteți procura AICI

Prețul include: transport Chișinău-Purcari-Chișinău; excursie amplă prin vinărie; ghid: RO, RU, EN; degustare de 3 vinuri, colecția Vinohora, ediție limitată (Vinohora Fetească Albă și Chardonnay, Vinohora Fetească Neagră și Montepulciano, Vinohora Rară Neagră și Malbec);  10% reducere la vinurile achiziționate în magazinul complexului turistic;  târg meșteșugăresc;  muzică folclorică live.

*Contra cost: meniu barbeque și tradițional.

Mai multe detalii, AICI.

 Asconi

Tu ce faci de Ziua Vinului? Lista vinăriilor care te invită la un păhărel de must (FOTO)

Asconi Winery te așteată de Ziua Vinului cu tulburel, bucate tradiționale, degustări de vinuri și multă veselie!  Pregătește-ți glasul și cele mai bune mișcări de dans pentru un grup de artiști la care va fi imposibil de rezistat!

Prețul biletului este 150 lei, valabil 1 zi și include:

∙ Promenadă prin vinărie
∙ Degustări de vinuri (minim 15 tipuri de vin)
∙ Degustare de tulburel 
∙ Tombolă și jocuri distractive
∙ Reduceri atrăgătoare la toată gama de vinuri Asconi
∙ O sticlă de vin cadou
∙ Mega concert – detalii în curând
∙ Și multă VESELIE pentru toate generațiile!

Deocamdată se știe că pe 6 octomrbie pe scena de la Asconi vor fi cei de la Gândul Mâței, iar pe 7 octombrie - Alex Calancea Band.

Vinăria Poiana 

Tu ce faci de Ziua Vinului? Lista vinăriilor care te invită la un păhărel de must (FOTO)

Vinăria Poiana își așteaptă oaspeții pe 7 octombrie, pentru a sărbători împreună Ziua Națională a Vinului 2018.

Cei de acolo te așteaptă cu cel mai rafinat vin și cele mai delicioase bucate, atât tradiționale moldovenești, cât și din bucătăria europeană, oferite în stil fourchette, care vor fi gătite de cei mai iscusiți bucătari.

Programul va include degustări, excursii, de asemenea veți putea afla despre etapele procesului de producere a vinului Poiana, veți afla mai multe despre arta de a degusta și a consuma vinurile de la cei mai profesioniști somelieri și vinificatori.

Vinul și bucatele vor fi împletite cu un recital muzical susținut de Vali Boghean Band.

Începutul evenimentului - ora 14.00. Prețul unui bilet este 500 de lei. 

Detalii găsești AICI

Chateau Cojușna

Tu ce faci de Ziua Vinului? Lista vinăriilor care te invită la un păhărel de must (FOTO)

De Ziua Vinului, pe 6-7 octombrie,  Vinăria “Chateau Cojusna” te așteaptă cu vin bun și multă voie bună!

În program:
- Degustarea vinurilor cu IGP „Codru" din seria “Umbrella”;
- Excursie in beciurile subterane si colecția de vinuri impresionanta;
- Gustări;
- Muzica si voie buna;

Prețul biletului 120 lei, care include: 
- acces la eveniment + excursie in beciurile subterane si în colecția de vinuri, sectia divinuri.
- transportul Chișinău - Cojusna - Chișinău;
- degustare de vin;

Copiii până la 12 ani au acces gratuit și doar însoțiți de adulți.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000