Turbulențe pe piețele financiare internaționale după referendumul pentru Brexit: Lira - la minimul ultimilor 30 de ani! Aurul s-a scumpit DRAMATIC (Infografic)

Piețele financiare internționale au înregistrat astăzi o scădere dramatică o dată cu publicarea rezultatelor referendumului din Marea Britanie, când 52% dintre englezi au votat pentru părăsirea spațiului comunitar. Votul pentru Brexit a provocat cel mai mare șoc financiar global de la criza din anul 2008, potrivit Reuters.Lira s-a prăbușit astfel la minimul ultimilor mai bine de 30 de…

Piețele financiare internționale au înregistrat astăzi o scădere dramatică o dată cu publicarea rezultatelor referendumului din Marea Britanie, când 52% dintre englezi au votat pentru părăsirea spațiului comunitar. Votul pentru Brexit a provocat cel mai mare șoc financiar global de la criza din anul 2008, potrivit Reuters.

Lira s-a prăbușit astfel la minimul ultimilor mai bine de 30 de ani, cu 11% în raport cu dolarul. Moneda britanică a ajuns să coste 1,33 dolari. Și euro a scăzut dramatic.

Indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a scăzut cu 3%, iar indicele Hang Seng a coborât până la 4,3%.

La bursa de la Londra, prețurile tranzacțiilor futures au scăzut cu 8%. De asemenea, în scădere sunt și cele de la bursa SUA, cu indicele Dow Jones în scădere.

GBP to USD chart

Băncile britanice listate la Hong Kong au fost lovite dur de rezultatele referendumului din 23 iunie, HSBC și Standard Chartered eșuând cu 10%.

Yenul japonez a crescut în raport cu dolarul, iar aurul a înregistrat un salt deosebit și s-a scumpit cu peste 7%, informează Money.cnn.com.

Amintim că după procesarea a 100% din voturi, 51.9% dintre britanici s-au pronunțat pentru ca Marea Britanie să părăsească UE, iar 48.1% au ales să rămână în Blocul european.

Alte stiri

De ce Irlanda decide să instituie restricții pentru întreaga populație, devenind prima țară din UE care face asta

Irlanda va fi prima țară din UE care va institui restricții pentru întreaga populație, a anunțat luni premierul Micheal Martin. Măsurile vor intra în vigoare miercuri la miezul nopții (23.00 GMT) timp de șase săptămâni. Școlile vor rămâne închise, scrie Agerpres.

Vrei salariu de 50.000 de lei? Verifică ce posturi bine-plătite sunt în țară. LISTA

Compania continuă să caute o persoană cu experiență în domeniul exctracției uleiului și care cunoaște limba engleză la nivel avansat. Salariul maxim pe care este gata să-i plătească lunar 50 de mii de lei.

Sezonul termic a început. Ce trebuie să facă locuitorii capitalei pentru a se conecta la căldură

Primăria municipiului Chișinău informează că locuitorii orașului pot solicita conectarea apartamentelor la sursa centralizată de încălzire, chiar dacă sezonul termic 2020-2021 încă nu a început. Declarații în aceste sens au fost făcute astăzi de responsabilii municipalității, din cadrul ședinței operative săptămânale.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile