Bani.md

Turiștii care pleacă în vacanță în statele UE au site dedicat lansat de Comisia Europeană

Turiștii care pleacă în vacanță în statele UE au site dedicat lansat de Comisia Europeană

Comisia Europeană a lansat luni o platforma web intitulată ''Re-open EU'', dedicată sprijinirii reluării în siguranță a călătoriilor și a turismului în întreagă Europa, informează un comunicat de presă al executivului comunitar.

Această platforma va furniza informații în timp real privind frontierele și disponibilitatea mijloacelor de transport și a serviciilor de turism din statele membre. "Re-open EU" va conține și informații practice furnizate de statele membre cu privire la restricțiile de călătorie, la măsurile de protecție a sănătății publice și de siguranță, cum ar fi distanțarea fizică sau purtatul măștilor, precum și alte informații utile precum ofertele turistice din fiecare țară și din UE. Astfel, europenii vor fi în măsură să își planifice vacanțele de vara și deplasările pe termen mai lung țînând cont de riscurile persistente legate de coronavirus.

"După săptămâni întregi de izolare, granițele interne ale UE încep să se redeschidă. Site-ul "Re-open EU" pe care îl lansăm astăzi va facilita accesul călătorilor la o serie de informații practice, care le vor permite să-și facă încrezători planurile de vacanță și să se deplaseze în siguranță. "Re-open EU" se adresează în egală măsură proprietarilor de restaurante și de hoteluri mici, precum și localităților din întreagă Europa, permițându-le să se inspire din soluțiile inovatoare dezvoltate de alții", a declarat comisarul pentru piață internă, Thierry Breton.

"Patrimoniul cultural amplu și bogat al Europei este unul dintre cele mai prețioase bunuri ale noastre. Însă din cauza imposibilității de a călători și a închiderii majorității obiectivelor turistice în ultimele luni, cultură și turismul au fost grav afectate. Platforma "Re-open EU" furnizează informații esențiale și actualizate, necesare reinceperii deplasărilor sigure în Europa", a declarat la rândul sau comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, Mariya Gabriel.

Platforma face parte din pachetul Comisiei privind turismul și transporturile din 13 mai 2020, lansat pentru a restabili încrederea călătorilor din UE și pentru a sprijini reluarea turismului european în condiții de siguranță și cu respectarea măsurilor de precauție sanitare necesare.

Nouă platforma, care vine și cu o versiune de mobil (aplicație web), reprezintă un reper esențial al călătorilor aflați în UE, deoarece centralizează informații actualizate provenite de la Comisie și de la statele membre. Prin intermediul unei hărți interactive, ea le va permite cetățenilor să vadă informații specifice fiecărei țări, să afle cum evoluează situația și să consulte recomandările de călătorie pentru fiecare stat membru. Va fi ușor accesibilă prin aplicație sau prin site web, urmând să fie disponibilă în cele 24 de limbi oficiale ale UE, scrie Ziare.com.

Platforma mai conține informații despre sponsorizarea prin vouchere, care le permite consumatorilor să își demonstreze sprijinul față de hotelurile sau restaurantele preferate, cumpărând vouchere de cazare sau de masă după redeschiderea acestor unități, pentru a ajută industria hotelieră din Europa în perioada inițială a ridicării restricțiilor și a redeschiderii granițelor.

Sponsorizarea prin vouchere ajută întreprinderile să depășească blocajele de numerar, urmând că serviciile să fie prestate ulterior. Suma plătită de client merge direct la prestatorul de servicii. Prin crearea unei pagini dedicate, Comisia intenționează să contribuie la o bună corelație între întreprinderile participante și clienții interesați, mai ales când aceștia călătoresc în străînătate.

Dezvoltată de Centrul Comun de Cercetare al Comisiei (JRC), "Re-open EU" furnizează informații în timp real care acoperă aproximativ 30 de indicatori privind transportul, sănătatea publică și turismul, transmise de statele membre și completate cu date de la Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC).

Prin intermediul "Re-open EU", Comisia oferă și informații relevante cu privire la ofertele turistice din diferite state membre, inclusiv la acțiunile UE precum capitalele europene ale turismului inteligent, destinațiile europene de excelență (EDEN) și capitalele europen ale culturii.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000