Twitter a pierdut miliarde, după suspendarea contului președintelui Trump. A avut de suferit mai mult decât facebook și Alphabet

Acțiunile rețelei de socializare Twitter au scăzut luni cu peste 6%, iar valoarea de piață cu circa 2,5 miliarde de dolari, după ce compania a suspendat definitiv contul președintelui american Donald Trump.

Declinul acțiunilor a avut după ce unii republicani au criticat platforma, în weekend, pentru excluderea unuia dintre cei mai urmăriți membri. Drept urmare, traderii au anunțat că vor fi introduce reglementări mai stricte pentru giganții tehnologiei.

Twitter a anunțat vineri că suspendă contul președintelui Trump din cauza riscului producerii altor violențe. A fost pentru prima oară când compania a suspendat contul unui șef de stat, iar măsura a fost însoțită de suspendarea conturilor unor fani ai președintelui.

Contul lui Trump avea peste 88 de milioane de urmăritori, iar postările acestuia erau retransmise de miliarde de ori.

”Trump are un număr de urmăritori foarte mare și foarte loiali, iar mulți dintre ei vor pleca dacă Trump nu va mai putea să posteze”, a spus Andrea Cicione, director de strategie la firma de brokeraj TS Lombard.

Alte platforme de socializare, inclusiv Facebook, au luat măsuri similare împotriva președintelui, în urma violențelor care au avut loc săptămâna trecută la Capitol Hil, doar că declinul acțiunilor Twitter este mai evident. Titlurile Facebook au coborât cu aproape 3%, iar cele ale grupului Alphabet, proprietarul Google, cu 1,5%.

Comisarul UE pentru Piața Internă, Thierry Breton, a afirmat, luni, că atacul împotriva Capitoliului din Washington va marca o eră a reglementărilor mari stricte pentru media socială, el comparând violențele cu atacurile din 11 septembrie 2001, care au condus la o campanie globală de combatere a terorismului.

Twitter, Facebook și Google au înregistrat în ultimii ani o creștere a costurilor pentru moderarea conținutului pe platformele lor, compensate prin creșterea veniturilor din publicitate și alte servicii.

Președintele ales Joe Biden a criticat ”aroganța copleșitoare” a liderilor din sectorul tehnologiei, iar analiștii se așteaptă la măsuri de combatere a puterii Facebook și a altor companii, în următorii patru ani.

Alte stiri

Pfizer întârzie cu livrarea vaccinului în UE. Comisia Europeană va solicita explicații de la grupul farmaceutic

Comisia Europeană va solicita explicații de la grupul farmaceutic Pfizer pentru noile întârzieri ce vor apărea săptămâna viitoare în livrarea de vaccinuri COVID-19 pentru țările membre ale Uniunii Europene, a declarat vineri un purtător de cuvânt al Executivului comunitar, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Pe care rute de troilebuz se va face testarea taxării electronice

Conform IPN, spre testare taxării electronice sunt propuse rute cu peste 20 de unități de transport .

Țările din care moldovenii au primit bani în decembrie. Top 5

În luna decembrie,suma de bani transferată prin intermediul băncilor licențiate, din străinătate în favoarea persoanelor fizice a fost de 147,84 milioane de dolari. Suma a crescut cu 36,9% față de luna decembrie a anului 2019 2019. Cele mai mari tranferuri au fost de 4% și provin din partea țărilor Uniunii Europene (UE), 13,6% din partea țărilor CSI și 39,6% vin din alte țări ale lumii.

Inteligența emoțională în leadership. Domeniile IE

Noțiunea de inteligență emoțională(IE) a început să fie aplicată din ce în ce mai multe domenii, printre care este și mediul de afaceri. Daniel Goleman împreună cu Annie McKee și Richard Boyatzis a demonstrat, în cartea „Inteligența emoțională în leadership”, legătura strânsă care există între inteligența emoțională și leadership. Ei spun că liderii adevărați fac apel la emoții, iar succesul lor depinde de cum aceștia acționează acționează.

Ultimele ȘTIRI

Pfizer întârzie cu livrarea vaccinului în UE. Comisia Europeană va solicita explicații de la grupul farmaceutic

Comisia Europeană va solicita explicații de la grupul farmaceutic Pfizer pentru noile întârzieri ce vor apărea săptămâna viitoare în livrarea de va...

Pe care rute de troilebuz se va face testarea taxării electronice

Conform IPN, spre testare taxării electronice sunt propuse rute cu peste 20 de unități de transport .

Țările din care moldovenii au primit bani în decembrie. Top 5

În luna decembrie,suma de bani transferată prin intermediul băncilor licențiate, din străinătate în favoarea persoanelor fizice a fost de 147,84 ...

Inteligența emoțională în leadership. Domeniile IE

Noțiunea de inteligență emoțională(IE) a început să fie aplicată din ce în ce mai multe domenii, printre care este și mediul de afaceri. Daniel Gol...

Joburi de viitor: (22) Consilier de 100 de ani

Acum urmează o serie de joburi de viitor din categoria „PEOPLE JOBS”. În viitor, viața noastră va fi extinsă prin progresele înregistrate în medici...

Vezi toate știrile