Ucraina a primit primele doze de vaccin anti-Covid, după două luni de la începerea campaniilor de imunizare în țările europene. La noi când ajung?

După mai multe întârzieri, Ucraina a primit marți primele doze de vaccinuri AstraZeneca împotriva Covid-19 și speră să poată lansa cât mai curând campania de imunizare a grupurilor prioritare, începând cu medicii și soldații, scrie Reuters.

Primul lot de 500.000 de doze de vaccin AstraZeneca produs de Serum Institute of India și comercializat sub denumirea de Covishield a sosit în cursul dimineții pe aeroportul din Borispol de lângă Kiev, a indicat Ministerul ucrainean al Sănătății.

Ucraina a refuzat să cumpere vaccinul rusesc Sputnik V din Rusia și a cerut ajutor din partea statelor membre ale UE pentru a-și putea vaccina populația.

După ce livrările cu vaccin Pfizer/BioNTech au cunoscut mai multe, ministrul Sănătății, Maksim Stepanov, s-a deplasat în cele din urmă personal în India pentru a superviza importul primului lot de Covishield.

Inițial, guvernul anunțase începerea campaniei de vaccinare pentru mijlocul lunii februarie cu serul de la Pfizer/BioNTech furnizat în cadrul programului ONU Covax.

Amintim că, autoritățile anunțau anterior că primele vaccinuri anti COVID urmau să ajungă în Republica Moldova la mijlocul lunii februarie. Pe parcurs, această dată a fost amânată de la o zi la alta. În prezent, oficialii susțin că vaccinul ar urma să ajungă la sfârșitul acestei săptămâni.

 

Alte stiri

Cum să încasezi 1,3 milioane de dolari pe zi? Iată ce a făcut acest bărbat și i-a reușit

Sir Chris Hohn, un miliardar britanic care administrator de fonduri speculative a încasat un salariu de 343 milioane de lire sterline (479 milioane dolari) anul trecut, care ar fi cel mai mare pachet salarial anual din Marea Britanie.

Când vom putea călători din nou ca altădată? Ce cred experții

După ce a atins un maxim istoric în ianuarie 2021, numărul de cazuri de coronavirus la nivel global începe să scadă câte puțin.În întreaga lume oamenii încep să se vaccineze, iar lucrurile par să revină încet la normal. Dar când vom putea reveni la călătoriile de altădată?

Consiliera Maiei Sandu, despre Hotărârea CCM: Este o decizie bună pentru situația actuala

Consiliera prezidențială, Olesea Stamate susține că ultima Hotărâre a Curții Constituționale prin care a clarificat blocajul privind remanierile din guvern, este o decizie care va face Guvernul mai puternic pe timp de criză. „Decizia Curții clarifică lucrurile în ceea ce ține de competențele Guvernului interimar. Ne-am asigurat că Guvernul va putea numi secretari de stat și persoane în alte funcții de demnitate publică, precum și funcționari publici pe durata asigurării interimatului”, a precizat Stamte.

Manipulare „à la” Krasnoselski! Vaccinul donat de România care va ajunge și la Tiraspol, prezentat ca fiind oferit de OMS

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a anunțat joi, 4 martie, că regiunea transnistreană va primi săptămâna viitoare 1.810 de doze de vaccin AstraZeneca. Însă, Krasnoselski spune că vaccinul este oferit de Organizația Mondială a Sănătății, deși preparatul a fost donat de România, iar odată ajuns la Chișinău, autoritățile moldovene au decis să ofere și Tiraspolului 1.810 de doze de vaccin.

Ultimele ȘTIRI

Cum să încasezi 1,3 milioane de dolari pe zi? Iată ce a făcut acest bărbat și i-a reușit

Sir Chris Hohn, un miliardar britanic care administrator de fonduri speculative a încasat un salariu de 343 milioane de lire sterline (479 milioane...

Când vom putea călători din nou ca altădată? Ce cred experții

După ce a atins un maxim istoric în ianuarie 2021, numărul de cazuri de coronavirus la nivel global începe să scadă câte puțin.În întreaga lume oam...

Consiliera Maiei Sandu, despre Hotărârea CCM: Este o decizie bună pentru situația actuala

Consiliera prezidențială, Olesea Stamate susține că ultima Hotărâre a Curții Constituționale prin care a clarificat blocajul privind remanierile di...

Manipulare „à la” Krasnoselski! Vaccinul donat de România care va ajunge și la Tiraspol, prezentat ca fiind oferit de OMS

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a anunțat joi, 4 martie, că regiunea transnistreană va primi săptămâna viitoare 1.810 de doze de vaccin...

Am întrebat băncile comerciale despre salariile și beneficiile pe care le oferă angajaților. Află ce au răspuns

Atunci când cauți un loc de muncă, ești interesat și de beneficiile pe care le oferă angajatorul. Dacă domeniul financiar-bancar îți este cunoscut...

Vezi toate știrile