UE va acorda asistență tehnică Moldovei pentru dezvoltarea IMM-urilor

Uniunea Europeană va contribui la dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii din zonele rurale din Moldova, oferind asistență tehnică.

Uniunea Europeană va acorda asistență tehnică în cadrul unui nou proiect de asistență tehnică al UE care va dura 29 de luni. Proiectul ”Politici de sprijin pentru IMM din zonele rurale” vizează reducerea inegalităților economice și sociale din zonele rurale prin ocuparea forței de muncă active și inițiative de dezvoltare a IMM-urilor.

Beneficiarii indirecți ai proiectului vor fi populația rurală a Moldovei, care va beneficia de condiții de viață și de muncă îmbunătățite în țară, inclusiv noi locuri de muncă.

Prin intermediul proiectului se intenționează să fie îmbunătățit accesul întreprinderilor mici și mijlocii din zonele rurale la instrumente și servicii pentru dezvoltarea afacerilor.

Lansarea proiectului a avut loc printr-o ceremonie online, desfășurată pe date de 21 septembrie. În cadrul acesteia au participat reprezentanți ai Ministerului Economiei și Infrastructurii, ODIMM, delegației UE în Moldova și reprezentanți ai contractorului de asistență tehnică, Vakakis and Associates.

Lilia Palii, secretar de stat al Ministerului Economiei:

Implementarea activităților din cadrul proiectului va completa eforturile Guvernului în ceea ce privește dezvoltarea IMM-urilor în zonele rurale, crearea de parteneriate de afaceri, creșterea competitivității și sprijinirea unui spirit inovator.

 

Gintautas Baranauskas, Reprezentantul Delegației UE în Moldova 

Proiectul este contribuția UE la formularea și implementarea unei politici coerente de sprijinire a IMM-urilor în Moldova, cu accent pe zonele rurale cele mai vulnerabile la amenințările existente și potențiale.

În același timp, ODIMM consideră proiectul ca o platformă de lansare pentru noi soluții, inclusiv în timpul pandemiei. "Cu suportul Uniunii Europene, suntem dornici să oferim IMM-urilor din țara noastră asistență pentru reabilitarea în urma crizei COVID-19, pentru combaterea daunelor economice și să creăm noi oportunități de creștere și prosperare", a declarat directorul general ODIMM, Iulia Costin.

În Moldova, 99% din toate întreprinderile din țară se încadrează în ponderea IMM-urilor, dintre care 80% sunt micro-întreprinderi cu până la 10 angajați.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile