Bani.md

Ultimă oră! Poliția anunță restricții pe unele drumuri din țară. Autospeciale vor fi mobilizate și după miezul nopții, inclusiv în Capitală

Ultimă oră! Poliția anunță restricții pe unele drumuri din țară. Autospeciale vor fi mobilizate și după miezul nopții, inclusiv în Capitală Foto: INP

Atenție șoferi! Ninge abundent, iar circulația devine tot mai îngreunată. Astfel, în Anenii Noi este restricționat transportul de mare tonaj ce se deplasează spre Căușeni, iar în Ștefan-Vodă sunt stopate camioanele ce se deplasează spre Chișinău. La fel și în r. Soroca este restricționată deplasarea camioanelor pentru evitarea situațiilor accidentare. Angajații INP activează intensiv și însoțesc autospecialele pentru prelucrarea drumurilor cu material antiderapant. 

La această oră, dumuri blocate nu sunt. INP menționează că dacă vă aflați într-o situație de risc, sesizați cel mai apropiat echipaj de patrulare sau apelați numărul scurt 902.

De asemenea, Primăria Chişinău informează că, la ora actuală, toate străzile și căile de acces din municipiul Chișinău sunt practicabile. Despre aceasta s-a menţionat în cadrul şedinţei comisiei situaţii excepţionale, convocată în această seară de primarul general interimar al capitalei, Silvia Radu. 

Pe parcursul zilei s-a intervenit la deszăpezirea străzilor şi s-a împrăştiat material antiderapant cu 21 de utilaje. Regia locativ-comunală a acţionat la curăţarea trotuarelor, intrările în curţile blocurilor de locuinţe și în staţiile de aşteptare a transportului public cu 11 unităţi specializate HACO şi 20 de tractoare. De asemenea, au fost mobilizaţi 350 de muncitori.  Concomitent, ÎM „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi” a intervenit cu 5 unităţi de transport şi 68 de muncitori la curăţarea căilor de acces din parcuri şi de pe alei.

În această seară, ÎM Regia „Exdrupo” va interveni cu toate utilajele din dotare, 67 de autospeciale, începând cu ora 24.00. De asemenea, Regia locativ-comunală va începe intervenţia la ora 4.00, cu toate autospeciale HACO și 26 de utilaje cu plug și perie la deszăpezirea trotuarelor, intrările în curţile blocurilor de locuinţe, iar muncitorii vor asigura curăţarea staţiilor de aşteptare a transportului public. 

În context, primarul general interimar Silvia Radu a menţionat necesitatea intervenţiei tuturor serviciilor în această seară, pentru a asigura deszăpezirea oraşului până în dimineaţa zilei. În mod prioritar, urmează a fi curăţate căile de acces către instituţiile publice – şcoli, grădiniţe şi spitale, străzile pe unde circulă transportul public şi drumurile spre suburbii. Silvia Radu a subliniat că serviciile municipale vor contracta suplimentar unităţi de tehnică, la necesitate. 

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt rugați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000