ULTIMĂ ORĂ! Serviciul Vamal, fără șef. Sergiu Burduja a demisionat

01 Sept. 2021, 16:52
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Sept. 2021, 16:52 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Sergiu Burduja, șeful Serviciul Vamal, și-a depus demisia. Acesta a anunțat colegii despre decizia sa astăzi. Informația a fost confirmată de către Olesea Pușcașu, ofițerul de presă al instituției, scrie Realitatea.md.

Burduja a fost numit în funcția de director în luna ianuarie 2020.

Instituția a publicat și mesajul acestuia:

„Am avut oportunitatea să lucrez în ultimii doi ani cu o echipă foarte bună, formată din oameni profesioniști și entuziaști. Mulțumesc, dragi colegi, pentru dedicația cu care v-ați făcut munca în perioada marcată de pandemia COVID-19! Vă mulțumesc pentru că mi-ați oferit credit de încredere și pentru că ne-am sprijinit reciproc în realizarea unui șir de obiective frumoase! Aduc sincere mulțumiri și colegilor din cadrul Ministerului Finanțelor pentru buna colaborare, dar și tuturor partenerilor de dezvoltare pentru suportul oferit în implementarea mai multor proiecte de modernizare. Vă urez mult spor, energie și mari realizări profesionale în continuare! Sunt mândru că am făcut parte din echipa Serviciului Vamal!”

Sergiu Burduja, originar din satul Cucuruzeni, raionul Orhei, și-a făcut studiile la Academia de Studii Economice din Moldova.

Din februarie 2001 până în iulie 2002 a activat în calitate de consilier al Ministrului Finanțelor al Republicii Moldova. Din iulie 2002 până în iulie 2006 a fost Director general al Departamentului control financiar şi revizii al Ministerului Finanțelor. Din iulie 2006 până în noiembrie 2008 – Director adjunct al Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova.

Burduja a mai fost, din noiembrie 2008 până în noiembrie 2009, Director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice și Corupției, iar din februarie 2010 până în iunie 2018 – Șef al Direcției securitate aeronautică, Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova.

Din iunie 2018 până în decembrie 2019 – Șef al Serviciului de securitate, Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică al Republicii Moldova. De asemenea, Burduja a mai fost și Director interimar al Serviciului Vamal, Director adjunct al Serviciului Vamal, Șef al Departamentului antifraudă și conformare.

Realitatea Live

04 Dec. 2023, 17:15
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Dec. 2023, 17:15 // Actual //  Lupu Eduard

Circa 300 de mii de moldoveni cu cetățenie română riscă să rămână fără cartea de identitate urmare a noilor modificări la legislație intrate în vigoare peste Prut, potrivit anunțului Just Consult.

„Cetățenii Republicii Moldova care dețin cetățenie română și au carte de identitate românească se confruntă cu acțiuni abuzive ale autorităților române. După verificarea la adresa de domiciliu, autoritățile rețin actul de identitate pentru a fi anulat. Aceste acțiuni au ca rezultat limitarea drepturilor acestor cetățeni, inclusiv dreptul la un act de identitate românesc și dreptul la libera circulație”, susține Just Consult.

De la 10 iunie 2023, au intrat în vigoare noi reguli pentru românii care locuiesc la o altă adresă decât cea din buletin. Potrivit noii legi, persoanele care locuiesc la o altă adresă decât cea din cartea de identitate sunt obligate în termen de 15 zile să își facă mutația.

„Persoanele care, din diferite motive, locuiesc la alte adrese decât cea din buletin de identitate sunt obligate să solicite la serviciul public comunitar de evidență a persoanelor schimbarea domiciliului sau înscrierea mențiunii privind stabilirea reședinței în termen de 15 zile de la mutare și să ceară înscrierea în cartea de imobil”, se arată în lege. Nerespectarea acestor reguli atrage amenzi cuprinse între 75 și 150 de lei românești.

Mulţi moldoveni de peste Prut îşi fac buletine de România pentru a putea munci în Uniunea Europeană, iar proprietarii de locuinţe fac din asta o afacere.

Pentru mii de persoane din Republica Moldova, câteva localităţi de peste Prut sunt „acasă” doar în acte. Aceştia îşi fac buletine de România pentru a putea munci în Uniunea Europeană.

De exemplu, în trei comune din judeţul Iaşi, există cel puţin câte o casă cu locuitori fantomă. Unii dintre ei nici nu au trecut măcar să vadă cum arată casa în care locuiesc oficial. Totodată, la Galați, există o casă cu 3000 de rezidenți.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău