Bani.md

Ultimatum?! Dedeman s-ar putea retrage definitiv, dacă CMC nu ia o decizie în 15 zile

Ultimatum?! Dedeman s-ar putea retrage definitiv, dacă CMC nu ia o decizie în 15 zile foto: forbes.ro

Consiliul de Administrație al companiei „Piele SA”, pe terenurile căruia ar urma să fie construit Dedeman, a transmis o cerere primarului general interimar, Silvia Radu, prin care au solicitat punerea pe ordinea de zi a CMC proiectului investițional al Dedeman.

Asta după ce chestiunea a fost pusă pe ordinea de zi a ședinței din 31 octombrie 2017, însă, fără niciun fel de explicații, a fost exclusă. În această ordine de idei, compania anunță că dacă până la 1 decembrie CMC nu va lua o decizie referitor la acest proiect, investitorul ar putea să se retragă definitiv din țara noastră.

Bani.md amintește că la sfârşitul lunii octombrie curent, compania Piele SA a anunțat că Dedeman își retrage proiectul investițional în municipiul Chișinău.

Dedeman își retrage proiectul de 20 de milioane de euro din Republica Moldova, din cauza birocrației

Motivul retragerii au fost barierele administrative, birocrația excesivă și lipsa unei certitudini în privința unei decizii a autorităților locale în particular, este vorba despre impunerea schimbării codului de folosință în Planul Urbanistic General a terenului pe care urma a fi proiectat şi construit complexul comercial Dedeman.

Potrivit companiei, beneficiarii proiectului s-au conformat tuturor cerințelor înaintate de autoritățile publice, iar proiectul fost avizat de autoritățile competente parcurgând toate procedurile necesare. În decembrie 2016, după multiple amânări, proiectul a fost transmis de către Primărie Consiliului Municipal Chișinău (CMC) pentru a fi aprobat definitiv. Din acel moment proiectul a rămas blocat până în prezent în CMC.

„După publicarea informaţiei date, o parte din fracţiunile Consiliului Municipal Chişinău şi-au declarat public susţinerea şi deschiderea pentru votarea proiectului dat. La 27 octombrie 2017 proiectul a primit aviz pozitiv în Comisia de specialitate. Ulterior, chestiunea a fost pusă pe ordinea de zi a şedinţei CMC din 31 octombrie 2017. Cu toate acestea, chestiunea dată a fost exclusă, fără nici un fel de explicaţii, de pe ordinea de zi prezentată nemijlocit în şedinţa CMC.

Prin urmare, proiectul este plasat din nou în incertitudine, iar lipsa unei decizii a CMC până la 1 decembrie 2017 ar putea duce la retragerea definitiva a investitorului.

Din aceste motive, la 9 noiembrie 2017 am adresat o cerere Primarului General Interimar, Silvia Radu, prin care am solicitat punerea pe ordinea zi a CMC a chestiunii date pentru examinare cu prioritare”, se menționează într-un comunicat al Consiliului de Administrare Piele SA.

Citește și: 

Candu: Dedeman va beneficia de suport politic și legal pentru a nu-și retrage proiectul din țara noastră

Chirtoacă învinuiește unii consilieri de retragerea Dedeman din R. Moldova: „Vă bateți joc inclusiv de Kaufland”

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000