Bani.md

Un interlop din Kazahstan a fost expulzat din R. Moldova. Urma că aranjeze o schemă cu „colegii” moldoveni (VIDEO)

Un interlop din Kazahstan a fost expulzat din R. Moldova. Urma că aranjeze o schemă cu „colegii” moldoveni (VIDEO)

Un cetățean al Republicii Kazahstan, în vârstă de 60 de ani, cunoscut în lumea criminală drept cu statut de așa numit „hoț în lege”, alias Lioșa Semipalatenschii, a fost prins zilele trecute în Chișinău și expulzat.

Procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale,  în comun cu ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, au stabilit că bărbatul a venit pe teritoriul Republicii Moldova cu scopul de a se întâlni cu reprezentanții lumii criminale din Republica Moldova și Transnistria. Acesta intenționa să pregătească anumite aranjamente ale unui canal de droguri din Kazahstan în ţările Europene, cu tranzit prin Republica Moldova, cu eventuala colectarea a valorilor materiale pentru finanțarea organizațiilor criminale atât de pe teritoriul Republicii Moldova cât și peste hotarele ei.

La 13 aprilie anul curent, Pocurorii PCCOCS și ofițerii INI, cu implicarea angajaților BPDS „Fulger”, au efectuat percheziții la domiciliu acestuia, în rezultatul cărora au fost depistate surse bănești în sumă de 6000 dolari SUA, trei telefoane mobile, un iPad și mai multe cartele SIM ale operatorilor de telefonie mobilă națională și internațională, care aparțineau „hoțului în lege” și bodyguard-ului său.

Tot atunci, după ce au fost înaintate demersurile necesare Biroului Migrație și Azil al MAI, „hoțul în lege” și garda sa de corp au fost expulzați de pe teritoriul Republicii Moldova pentru a fi prevenite careva activități ilegale și declarați persoane indezirabile pe un termen de 15 ani.

La moment se întreprind un șir de măsuri speciale de investigație în vederea stabilirii persoanelor cu care a intrat în contact autoritatea criminală și scopului final al vizitei acesteia pe teritoriul Republicii Moldova.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000