Un job care îți aduce bani sau unul care te face fericit? TU ce alegi? Sfaturi de la Stela Toderașcu

06 Dec. 2021, 16:57
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
06 Dec. 2021, 16:57 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

De mici ne dorim să devenim cineva. Doctor, cântăreț, pompier, dansator sau astronaut sunt doar câteva exemple. Când suntem mici, dorințele noastre sunt pure, autentice, neinfluențate de pragmatism sau de grija zilei de mâine. De aceea, Stela Toderașcu adresează clienților, care au ca obiectiv identificarea unei meserii sau a unui job potrivit după ce au încercat mai multe și li se pare că nimic nu este potrivit pentru ei, întrebarea: Când erai mic, ce îți doreai să devii când vei crește mare?

Nu înseamnă neapărat că răspunsul la această întrebare va fi soluția pentru a identifica cel mai potrivit job, însă este un început cu un adevăr fără limitări de la care putem porni discuția, spune Stela Toderașcu într-un articol unica.ro.

De unde apare blocajul de identificare a jobului potrivit?

Blocajul de identificare a jobului apar din barierele pe care ni le punem prin prisma diferitelor nevoi, cum ar fi siguranță financiară, stabilitate, confort, sau din anumite frici, cum ar fi frica de schimbare, frica de ridicol, frica de a ieși din zona de confort. Există exemple de persoane care au nimerit din prima alegerea jobul potrivit. Pentru că au ales un job care-i face fericiți. Mie mi-a ieșit din a doua alegere și chiar consider că sunt norocoasă să fi lucrat întotdeauna în locul în care m-am simțit fericită. Și consider că un job care te face fericit aduce și siguranță financiară. Pentru că doar când iubești cu adevărat ceea ce faci te poți bucura și de venitul din urma acelui job. Iar dacă alegi un job doar pentru bani, consider că staționarea în acel loc va fi una de scurtă durată. Cei care aleg să stea mai mult timp într-un job bine plătit, dar care nu-i face fericiți, riscă să ajungă într-un punct în care să nu să se mai regăsească în profesia pentru care au învățat și muncit, nu doar în jobul ales. Da, este importantă siguranța financiară și ea vine odată cu starea de bine la locul de muncă. Dacă ești fericit/ă la job, vei avea o productivitate mai bună, vei găsi soluții creative, iar colaborarea cu ceilalți va fi mult mai ușoară. Și toate acestea duc la o performanță personală mai bună și la un rezultat financiar mai bun pentru compania pentru care lucrezi, ceea ce se va regăsi în bonusuri sau măriri salariale, a declarat Stela Toderașcu.

Analizează situațiile

Varianta A. Un salariu mai mic, dar o oportunitate de creștere a acestuia în viitor, alte beneficii care te fac fericit/ă, un mediu plăcut și cel mai important: te trezești dimineața cu dorința de a continua proiectul la care lucrai ieri.

Varianta B. Un salariu mai mare care îți satisface nevoia de siguranță financiară, dar nu te simți bine în preajma colegilor, nu te înțelegi bine cu șeful direct și nici nu îți prea plac activitățile zilnice de la job.

Care dintre variantele de mai sus crezi că ți se potrivește mai mult? În funcție de variantă, răspunde la următoarele întrebări.

Dacă răspunsul este varianta A

  1. Cât timp crezi că te va mulțumi rolul actual?
  2. În cât timp crezi că îți vei dori o mărire de salariu?
  3. Care sunt pașii importanți pe care trebuie să îi faci pentru a ajunge la salariul dorit?
  4. Cine te poate ajuta în acest demers?

Dacă răspunsul este varianta B

  1. Cât timp crezi că te va mulțumi rolul actual?
  2. Ce te-ar face fericit la un nou loc de muncă și de care nu ai avut parte la jobul actual?
  3. Ce alte roluri există pe piață, la fel de bine plătite, care te-ar face și fericit/ă?
  4. Ce schimbări ești dispus/ă să faci pentru a găsi un job care este și bine plătit, dar te face și fericit/ă?

Listele de întrebări pot continua pentru a ajunge la îndeplinirea obiectivului fiecăruia.

Realitatea Live

07 Feb. 2023, 17:34
 // Categoria: Slider // Autor:  Lupu Eduard
07 Feb. 2023, 17:34 // Slider //  Lupu Eduard

Deputatul PAS, Oazu Nantoi a declarat într-un interviu pentru publicația rusă komersant că Vitalii Igantiev (pretinsul ministru de Externe de la Tiraspol n.r) poate fi arestat în cazul în care va veni la Chișinău.

Parlamentul de la Chișinău a aprobat legea criticată de Kremlin și Tiraspol prin care sunt introduse pedeapse penale pentru separatism.

Regimul de la Tiraspol a calificat noile prevederi din Codul Penal drept „norme represive împotriva transnistrenilor” și un „act de agresiune” care pune în pericol reglementarea conflictului transnistrean. Potrivit unei declarații emise de așa-numitul minister de externe al republicii nerecunoscute, practic orice locuitor al regiunii ar putea să fi urmărit penal acum.

Modificările la Codul Penal au fost propuse de 16 deputați PAS, printre care și președintele parlamentului, Igor Grosu, și prevăd pedepse cu închisoarea pentru infracțiuni ca separatismul, finanțarea separatismului, incitarea la separatism, complot împotriva R. Moldova, colectarea și sustragerea informațiilor care ar putea dăuna suveranității, independenței și integrității țării.

Astfel, potrivit modificărilor aprobate, acțiunile de separatism săvârșite de persoane fizice se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 5 ani. Dacă sunt comise de persoane juridice, cu o amendă de 150.000-250.000 de lei și privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau lichidarea persoanei juridice.

Instigarea la acțiuni de separatism făcută de o persoană fizică se pedepsește cu până la 3 ani de închisoare sau amendă, de la 35.000 la 75.000 de lei, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții sau de a exercita o anumită activitate timp de 2-5 ani. Persoanele juridice vor fi pedepsite cu amendă de la 100.000 la 150.000 de lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea.​

Finanțarea acțiunilor de separatism de către o persoană fizică se pedepsește cu închisoare de la 5 la 10 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate între 6 și 12 ani. În cazul persoanelor juridice, amenda este de 600.000-750.000 de lei, cu lichidare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău