Bani.md

Un moldovean a fost reținut în Bulgaria. Era implicat în „afaceri” cu droguri (VIDEO)

Un moldovean a fost reținut în Bulgaria. Era implicat în „afaceri” cu droguri (VIDEO)

Două persoane originare din Republica Moldova și Bulgaria au fost reținute de către procurori pe teritoriul statului bulgar fiind suspectați de trafic de droguri în proporții deosebit de mari.

Cei doi au vîrste de 39 și 48 de ani, iar gruparea din care făceau parte a fost documentată 8 luni, timp în care polițiștii au stabilit că afacerea ilegală le-ar fi adus traficanţilor un profit de circa 3 milioane de lei.

Gruparea criminală organizată era formată din cetățeni ai Republicii Moldova și Bulgariei,  care direct sunt implicați în creșterea, cultivarea, transportarea și comercializarea drogurilor în proporții deosebit de mari pe teritoriul țărilor UE.

La 13 iulie 2018, doi membri ai grupului au fost reținuți în Bulgaria. În urma perchezițiilor, la unul dintre bărbați au fost depistate 14 kg de substanțe narcotice și anume plante de canabis ”Ghidropon”, împachetate în cinci saci de polietilenă. Totodată, s-a stabilit că suspecții comercializau 1 kg de ”Ghidropon” la un preț de 3500 de euro.

Valoarea totală a drogurilor sechestrate se estimează la 1 milion de lei.

Totodată, în urma expedierii informației acumulate de PCCOCS și INI, colegilor omologi din Bulgaria, a fost demascată o fabrică clandestină de cultivare, creștere în cantități mari a substanțelor narcotice și anume plante de canabis ”Ghidropon”, în orașul Kicevo, fiind reținut și proprietarul imobilului în care era asamblată fabrica clandestină.

De asemenea, s-a stabilit că membrii grupului infracțional au roluri bine determinate în organizarea, monitorizarea procesului de creștere și cultivare a plantelor de canabis, cu ulterioara comercializare acestora pe piața tenebră a Uniunii Europene.

La moment, suspecții sunt arestați pe un termen de 60 de zile ca bănuiți în comiterea infracțiunii prevăzute de  Codul Penal al Bulgariei. La fel, este reținut și automobilul unui suspect de model ”Mercedes”, cu ajutorul căreia transportau substanțele narcotice.

În prezent, PCCOCS și INI, în comun  cu colegii din Bulgaria, întreprind un șir de măsuri speciale de investigații și procesual penale, în scopul acumularii probelor pertinente în privința complicilor, dar și în scopul dezmembrării definitive a grupului criminal organizat.

Investigațiile au fost efectuate de către Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale și Direcţia Combaterea Crimei Organizate a Inspectoratului Naţional de Investigaţii în colaborare cu Centrul de Cooperare Polițienească Internațională ”CCPI” și reprezentanții Centrului Sud-Est de Aplicare a Legii ”SELEC”, Direcția Combaterea Crimei Organizate din Bulgaria.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000