Bani.md

Un moldovean, condamnat în Rusia! A „scurs” de bani două rusoaice

Un moldovean, condamnat în Rusia! A „scurs” de bani două rusoaice foto simbol

Un moldovean cu antecedente penale a fost condamnat de Judecătoria orașului Lipețk (Rusia) pentru escrocherie săvârșită în proporții deosebit de mari, cauzând daune semnificative mai multor victime.

Potrivit Procuraturii regiunii Lipețk, în toamna anului 2016, bărbatul în vârstă de 37 de ani și-a făcut cunoștință cu două locuitoare prin intermediul rețelelor de socializare. După o scurtă socializare, acesta s-a stabilit cu traiul în orașul cu pricina și a început să întrețină relații strânse cu femeile. 

Obținând încrederea lor, inculpatul a cerut bani pentru deschiderea unei afaceri cu jocuri de noroc. Astfel, în ianuarie-februarie 2017, victimele i-au transmis bani în sumă totală de circa 1,5 milioane de ruble (echivalentul a peste 400.000 de lei moldovenești) - bani adunați din credite de la bănci și din bijuteriile vândute la casa de amanet.

Bărbatul le-a promis că va plăti de sine stătător creditele și că va răscumpăra bijuteriile din aur, însă după o perioadă de timp, femeile și-au dat seama că au fost mințite și s-au adresat la poliție.

În rezultat, moldoveanul a fost identificat, fiind cercetat pentru escrocherie. 

Acesta nu și-a recunoscut vina pe banca acuzaților, declarând că victimele i-au dat banii din propria dorință și că nu le-a promis o viață comună.

Cu toate acestea, procurorii au colectat probele necesare, care au demonstrat adevărata intenție a inculpatului. Mai mult, s-a stabilit că, folosind aceeași schemă, el a primit bani și de la o locuitoare din Belarus.

Bărbatul a ascuns de victime că are antecedente penale, locul originii sale, dar și că are o familie în alt oraș. Luând în considerație probele puse la dispoziție, instanța l-a condamnat la 5 ani de închisoare cu executare.

Sentința nu a intrat, deocamdată, în vigoare, inculptatul având posibilitatea să o atace în instanța superioară.

 

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000