Bani.md

Un profesor de la UTM, invitat să susțină o prelegere la o universitate prestigioasă din Paris

Un profesor de la UTM, invitat să susțină o prelegere la o universitate prestigioasă din Paris

Profesorul Oleg Lupan din cadrul Universității Tehnice din Moldova (UTM) a fost invitat să susțină o prelegere deschisă la Paris Sciences et Lettres Paris (PSL) – universitatea nr. 1 din Franța, potrivit TOP Universities.

Acesta a fost invitat de către profesorul Thierry Pauporte, în urma unui concurs internațional la care a aplicat. El le-a vorbit studenților din anul II despre nanomateriale funcționale pentru nanodispozitive, sinteza din fază lichidă – SILAR, SCS, CBD, creșterea hidrotermală, sinteza electrochimică a nanomaterialelor și integrarea lor în nanodispozitive.

La prelegere, au asistat mai mulți profesori din cadrul PSL.

„Suntem mândri de faptul că asemenea profesor și cercetător cu renume ca doctorul habilitat contribuie semnificativ la promovarea imaginii Universități Tehnice a Moldovei și științei naționale peste hotare. Studenții UTM au posibilitatea să acumuleze cunoștințe profunde în domeniul nanotehnologiilor și să se încadreze în echipa de cercetare recunoscută pe plan internațional, sub conducerea domnului profesor Oleg Lupan”, spune conducerea UTM.

De menționat că PSL este clasată printre primele 50 de universități din lume, în special, pentru că profesorii din cadrul acesteia au primit 26 de premii Nobel în fizică, chimie, literatură, fiziologie și medicină și economie.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000