Bani.md

Un restaurant din Marea Britanie a primit o amendă enormă! Greșeala pe care o fac și localurile din R. Moldova

Un restaurant din Marea Britanie a primit o amendă enormă! Greșeala pe care o fac și localurile din R. Moldova foto: thepicturepantry.com

14 persoane s-au plâns de probleme de sănătate după ce au mâncat într-un restaurant din Marea Britanie, care au și primit vizita inspectorilor de la Sănătate Publică, scrie Daily Mail.

Restaurantul a fost amendat cu 50.000 de lire sterline pentru că inspectorii au găsit de două ori mâncare servită pe veselă din lemn curățată insuficient de bine. Unele plăci de lemn (tocătoare) aveau urme de sânge şi altele de cărbune rămase de la carnea preparată la grătar. Mai mult, au descoperit şi că personalul din bucătărie nu se spăla pe mâini. Proprietarul restaurantului a trebuit să le plătească şi celor 14 clienţi, pe care i-a îmbolnăvit, câte 120 de lire sterline.

Tocătoarele de lemn pe care se servesc anumite feluri de mâncare sunt foarte populare atât în Marea Britanie, cât și în Republica Moldova. Multe dintre localuri folosesc astfel de veselă pentru preparate din carne sau alte bucate.

Problema este că acestea sunt destul de periculoase pentru sănătatea consumatorilor pentru că nu pot fi curăţare suficient de bine. În striaţiile lor rămân resturi de mâncare, oricât de bine ar fi spălate şi orice fel de detergent s-ar folosi. Apar bacterii, favorizate şi de umezeala permanentă a tocătorului.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000