Un startup suedez dezvăluie designul camioanelor electrice pentru Londra, Paris

Startup-ul suedez Volta Trucks AB caută fonduri proaspete pentru a începe fabricarea unui vehicul electric de mare tonaj, despre care spune că este mai sigur și mai ieftin de operat decât modelele rivale.Prototipul Volta Zero va fi echipat cu o cameră de 360 ​​de grade și un scaun coborât pentru a oferi șoferilor o vizibilitate mai bună a pietonilor, bicicliștilor și a altor utilizatori ai drumului, a declarat directorul executiv al comapniei, Rob Fowler, în cadrul unui interviu.

Startup-ul suedez Volta Trucks AB caută fonduri proaspete pentru a începe fabricarea unui vehicul electric de mare tonaj, despre care spune că este mai sigur și mai ieftin de operat decât modelele rivale.

Prototipul Volta Zero va fi echipat cu o cameră de 360 ​​de grade și un scaun coborât pentru a oferi șoferilor o vizibilitate mai bună a pietonilor, bicicliștilor și a altor utilizatori ai drumului, a declarat directorul executiv al comapniei, Rob Fowler, în cadrul unui interviu.

Camionul de 16 tone a fost conceput pentru a transporta mărfuri pe o distanță de până la 125 de mile cu o singură încărcare, făcându-l la fel de accesibil ca modelele diesel comparabile. Volta urmează a apărea pe piața din Paris și Londra, două orașe europene care încearcă să reducă traficul și poluarea în interiorul orașului.

Camioanele și camionetele electrice atrag un interes din ce în ce mai mare din partea producătorilor tradiționali de vehicule precum Mercedes-Benz și Volvo AB de la Daimler AG care doresc să concureze cu proiectele Tesla Inc. și Rivian Automotive Inc. Aceștia răspund la cererea unor companii precum Amazon.com Inc., care luna trecută au fost de acord să cumpere 1.800 de camioane electrice de la Mercedes pentru a reduce gratul de poluare în Europa.

Susținut de majoritatea investitorilor scandinavi, Volta a strâns destui bani pentru a angaja 16 persoane, aduce ingineri și designeri externi pentru a construi un prototip, a spus Fowler. Acum, compania caută finanțare pentru a trece la etapa de producție, posibil prin intermediul producătorilor contractuali din Marea Britanie.

Volta intenționează să ofere clienților potențiali o duzină de camioane pentru a fi testate anul viitor, înainte de lansarea comercială a vehiculului în 2022, a spus el. Volta își propune să producă până la 5.000 de camioane în 2025.

 

Alte stiri

O nouă rundă de privatizări. Ce obiecte sunt licitate și care este termenul limită de depunere a cererilor

Agenția Proprietății Publice anunță pentru perioada 25 septembrie - 13 noiembrie 2020, desfășurarea unei runde de privatizare a bunurilor proprietate publică de stat.

Moldova Business Week-2020 va fi organizată în Chișinău, în noiembrie

Evenimentul Moldova Business Week-2020 va fi organizat în Chișinău în ultima decadă a lunii noiembrie.

BRAND DE LUX: Gucci

Gucci este al doilea cel mai valoros brand din lume din industria de lux.

Covifor – medicamentul contra coronavirus este adus de Dita EstFarm în RM

Preparatul Remdesivir, cu denumirea comercială Covifor, care a fost aprobat de UE și SUA, pentru tratarea coronavirusului a ajuns astăzi în Republica Moldova, anunță Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile