Unimedia a fost vândută. Valoarea tranzacției este secretă

Portalul de știri Unimedia.info, unul dintre liderii la capitolul mass-media online din Republica Moldova, a fost vândut. În fapt, s-a schimbat proprietarul firmei Miraza SRL care-l deține, scrie mold-street.com.

Portalul de știri Unimedia.info, unul dintre liderii la capitolul mass-media online din Republica Moldova, a fost vândut. În fapt, s-a schimbat proprietarul firmei Miraza SRL care-l deține, scrie mold-street.com.

Astfel, în loc de jurnalistul Cristian Jardan, care deținea 100% din firma Miraza SRL, unic asociat a devenit Olesea Banari.

Valoarea tranzacției este secretă, dar Miraza SRL are un capital social de 5.400 de lei.

Cristian Jardan a rămas încă administrator, dar acest lucru este pentru o perioadă scurtă. El a refuzat să comenteze informația pentru sursa citată și să explice decizia de a vinde firma și instituția media.

Noua proprietară, Olesea Banari (Bolboceanu) e soția omulkui de afaceri Sergiu Banari și a lucrat anterior în mass-media, deținând și administrând portalul stireazilei.md, popular în anii 2009-2011. Ea nu a răspuns solicitării noastre de a comenta achiziția.

Istoric

Unimedia a fost fondată în 2005 de New Media Grup SRL, deținută în prezent de Dumitru Ciorici, Tudor Darie, Sergiu Galușca și Vasile Galușca.

În 2009, postul de televiziune Publika TV, condus la acea vreme de Dumitru Țîra, actualul director al Grupului de presă „Realitatea”, și-a anunțat intenția de a prelua pachetul majoritar al firmei care administrează Unimedia. Parteneriatul Unimedia-Publika TV n-a durat mult însă, fiind desfăcut 3 ani mai târziu după un proces de judecată.

În 2012, Unimedia a fost transferată companiei Interact Media SRL, fondată de aceeași New Media Grup SRL.

La sfârșitul anului 2014, Unimedia a anunțat printr-un comunicat de presă că Interact Media SRL și Miraza SRL au semnat contract de vânzare-cumpărare a portalului de știri. Prețul tranzacției nu a fost făcut public, deși s-ar fi vehiculat cifre impresionante.

Alte stiri

Tesla se apropie de un nou record trimestrial în ceea ce privește vânzările

Tesla este pe punctul de a atinge un nou record trimestrial în ceea ce privește vânzările de mașini, fapt ce i-au putea aduce lui Elon Musk al patrulea bonus de câteva miliarde de dolari de anul acesta, notează CNN.

Documente desecretizate: Băncile din țară ar fi fost devalizate și după 2014, chiar și în administrare specială

Cele trei bănci comerciale - Banca de Economii, Unibank și Banca Socială din Republica Moldova ar fi fost devalizate și după furtul miliardului din 2014.

Închisoare pe 18 ani pentru miliardarul chinez care a criticat modul în care Xi Jinping a gestionat pandemia de coronavirusul

Ren Zhiqiang, un magnat imobiliar, cu legături strânse cu înalți oficiali chinezi, a dispărut în martie după ce ar fi scris un eseu dur în luna aceea, criticând răspunsul lui Xi la epidemia de coronavirus. Ulterior a fost acuzat de infracțiuni legate de corupție.

„Business-ul cu cea mai rapidă creștere pe timp de COVID”: Un startup din SUA îi ajută pe proprietari să dea afară chiriașii restanțieri

Criza creată de COVID-19 a generat milioane de chiriași restanțieri în Statele Unite, mulți aflându-se în situația în care pot fi dați afară de pe o zi pe alta, scrie Business Insider.

Ultimele ȘTIRI

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

MAIB micșorează ratele dobânzii la creditele pentru afaceri acordate din resursele internaționale de finanțare

Moldova Agroindbank continuă să fie alături de clienți, sprijinindu-le afacerile și planurile antreprenoriale prin măsuri consolidate de susținere,...

Mobiasbanca-OTP Group înregistrează o creștere a creditării persoanelor fizice

În contextul pandemiei și scăderii dramatice a economiei, activitatea Mobiasbanca - OTP Group S.A. este stabilă, înregistrând profit și un nivel sa...

Vezi toate știrile