Bani.md

Unul din cei 7 suspecți, reținuți pentru tentativa de omor asupra lui Vlad Plahotniuc, și-a primit pedeapsa

Unul din cei 7 suspecți, reținuți pentru tentativa de omor asupra lui Vlad Plahotniuc, și-a primit pedeapsa

Unul din cei șapte suspecți reținuți pentru tentativa de omor asupra președintelui PDM, Vlad Plahotniuc - Iurie Parhomenco - a fost condamnat astăzi, 30 ianuarie, la 5 ani și 4 luni de pușcărie în penitenciar de tip semiînchis. Sentința a fost pronunțată acum câteva minute la Judecătoria Chișinău (sediul Centru). Decizia magistraților este cu drept de atac la Curtea de Apel în termen de 15 zile, scrie realitatea.md.

Avocatul lui Parhomenco susține că acesta se aștepta la o pedeapsă mai aspră, or, acuzatoul a cerut ca el să fie condamnat la zece ani de detenție. Apărătorul nu știe deocamdată dacă clientul său va dori să atace decizia de azi la Curtea de Apel. Acesta susține că o hotărâre în acest sens va fi luată după ce va fi publicată sentința motivată.

La rândul său, procurorul de caz a declarat că solicitarea acuzatorului de condamnare la zece ani de detenție este una legală. Ca și apărarea, procurorii vor decide în privința atacării deciziei în instanța superioară deja după pronunțarea sentinței motivate.

Potrivit procurorilor, Parhomenco a fost declarat vinovat pe toate capetele de acuzare: tendativă de omor asupra lui Plahotniuc, procurarea și păstrarea armamentului și organizarea migrației ilegale.

Sentința motivată în dosarul lui Iurie Parhomenco urmează a fi pronunțată pe 15 februarie.

De menționat că Parhomenco, aterior, și-a recunoscut vina, fiind astfel judecat în proces simplificat. 

Dosarul de învinuire deschis pe numele celor șapte a fost trimis în judecată, la mijlocul lunii octombrie, de către Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale și Inspectoratul Național de Investigații, după ce a fost finalizată urmărirea penală. Totodată, au fost făcute publice oficial numele suspecților și explicate conexiunile dintre aceștia, Grigore Caramalac fiind comanditarul.

Amintim că, în primăvara anului 2017, Ministerul de Interne al Ucrainei a anunțat că o grupare a fost reținută la Kiev pe caz, iar alta - la Chișinău. Investigațiile au pornit în luna decembrie 2017, atunci când poliția din Ucraina a furnizat autorităților din Moldova informații cu privire la trimiterea în țara noastră a unor asasini pentru a executa o comandă de omor a unei persoane.

Citește și:

PROBE DIN DOSARUL TENTATIVEI DE ASASINAT ASUPRA LUI VLAD PLAHOTNIUC! SECVENȚE DIN AUDIERI ȘI SMS-URILE UNUI COMANDITAR (VIDEO)

OMORUL LUI VLAD PLAHOTNIUC A FOST COMANDAT DE GRIGORE CARAMALAC! PCCOCS A OFERIT MAI MULTE DETALII DESPRE TENTATIVA DE ATAC (VIDEO)

7 PERSOANE ÎNVINUITE DE TENTATIVA DE OMOR ASUPRA LUI VLAD PLAHOTNIUC RĂMÂN ÎN AREST

PERSOANELE SUSPECTATE DE TENTATIVĂ DE OMOR ASUPRA LUI VLAD PLAHOTNIUC, PLĂTITE CU 200.000 $! UNUL DINTRE COMANDITARI S-AR AFLA ÎN RUSIA - VIDEO

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000