Unul dintre cele mai scumpe orașe din lume, adoptă salariul minim garantat. Cât se va câtiga „cel puțin”

Locuitorii orașului Geneva din Elveția au votat în favoarea unui salariu minim de 23 de franci elvețieni (21 de euro) pe oră pentru toți cei care lucrează în acest oraș, care este unul dintre cele mai scumpe din lume, informează France Presse.

Locuitorii orașului Geneva din Elveția au votat în favoarea unui salariu minim de 23 de franci elvețieni (21 de euro) pe oră pentru toți cei care lucrează în acest oraș, care este unul dintre cele mai scumpe din lume, informează France Presse.

Salariul minim garantat - care, prin urmare, va fi de 4.086 franci elvețieni pe lună pentru 41 de ore de muncă săptămânal - rămâne o raritate în Elveția. Geneva este abia al treilea canton - din 26 - care îl adoptă, după Jura și Neuchâtel.

În 2014, alegătorii au votat împotriva introducerii unui salariu minim pentru întreaga confederație.

La Geneva abia la a treia participare la urne susținătorii acestei măsuri sociale au reușit să convingă în cele din urmă 58% din electorat, potrivit rezultatelor finale publicate duminică. Partidele de stânga și sindicatele au prezentat măsura ca pe un mijloc de combatere a sărăciei și precarității, scrie Agerpres.

Pandemia de COVID-19 lovește puternic acest oraș puternic dependent de turism, călătorii de afaceri și de un du-te-vino continuu a mii de diplomați, experți și alți oficiali înalți care vizitează numeroasele agenții ONU care au sediul aici.

Sărăcia este tot mai vizibilă la Geneva, unde nu este ceva neobișnuit să vezi cozi lungi în așteptarea distribuirii de alimente sau alte produse de primă necesitate.

În luna mai, The Guardian scria despre faptul că peste 1.000 de oameni au stat la coadă pentru a primi pachete cu alimente gratuite la Geneva, subliniind impactul epidemiei de coronavirus asupra imigranților săraci care muncesc în bogata Elveție.

Șirul se întindea pe mai mult de 1 km în afara unui patinoar, unde voluntarii au oferit în jur de 1.500 de colete persoanelor care au început să facă coadă încă de la 5 dimineață.

Alte stiri

Mii de euro „direct în buzunar”! Despre schema de la Ambasada RM la București. MAEIE zice de un bănuit, CNA de „mai mulți”

CNA investighează o schemă de corupție la Ambasada Republicii Moldova al București. Potrivit unui comunicat de presă al Centrului, „mai mulți foști angajațiai Consulatului sunt cercetați penal pentru abuz în serviciu”.

Euro - 20 de lei și 16 bani. Leul moldovenesc s-a apreciat la final de săptămână

Leul moldovenesc se apreciază în raport cu moneda unică europeană. Banca Națională a Moldovei a stabilit pentru astăzi, 23 octombrie, un curs de 20 de lei și 16 de bani pentru un euro, o valoare în scădere cu patru bani, față de cea înregistrată ieri, 22 octombrie.

Putin, despre RM înainte de alegeri: „Nicăieri, cu excepția pieței rusești, producția moldovenească nu este solicitată”. Statistica spune altceva

Vladimir Putin a declarat că sectoarele economiei Republicii Moldova sunt atât de legate de Rusia încât „nu pot exista în mod normal”. Potrivit liderului rus, nicăieri, cu excepția pieței rusești producția moldovenească nu este solicitată. Declarația a fost făcută ieri, 22 octombrie, la o ședință a Clubului internațional de discuții „Valdai”. Asta în contextul în care, potrivit ultimelor date statistice, în Rusia ajung doar 10% din exporturile moldovenești.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile