Bani.md

UPDATE Perchezițiile SIS și PA la Fisc s-au soldat cu o reținere. Momentul în care inspectorul este condus la audieri (video)

UPDATE Perchezițiile SIS și PA la Fisc s-au soldat cu o reținere. Momentul în care inspectorul este condus la audieri (video)

UPDATE 15.50 Procuratura Anticorupție a oferit mai multe detalii despre cauza penală în cadrul căreia au avut loc astăzi perchezițiile la sediul aparatului central de pe strada Constantin Tănase și la Direcția generală administrare fiscală a mun. Chișinău de pe strada Hâncești.

Potrivit informațiilor, sunt șase persoane bănuite, dintre care una a fost reținută - inspectorul fiscal Eugen Zubco, iar alta este dată în căutare. 

Ce învinuiri se aduc vezi mai jos:

Detalii despre perchezițiile de la Fisc: În total sunt ȘASE persoane bănuite, dintre care una este dată în căutare

UPDATE 13.40 Grigore Prisneac, șef adjunct al Direcției Control Fiscal, unde au avut loc perchezițiile, a declarat presei că niciun document nu a fost ridicat de către procurori din biroul acestora, iar acțiunile au avut loc în legătură cu ”stricta activitate a inspectorului fiscal”. 

UPDATE 13.15 O persoană a fost reținută în urma perchezițiilor într-un dosar deschis pentru corupție. Este vorba de Eugen Zubco - inspector fiscal. Responsabilii refuză să facă declarații.  

UPDATE 11.50 Într-un comentariu pentru presă, Serviciul Fiscal de Stat anunță că Procuratura Anticorupție desfășoară acțiuni de specialitate în cadrul unei direcții a Fisc-ului, amplasată vis-a-vis de sediul central al SFS și că este ”deschis pentru colaborare cu organele de drept și le va oferi tot suportul necesar”.

”Instituța își continua activitatea în regim ordinar”, se arată în mesajul SFS. 

Ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, în comun cu procurorii Procuraturii Anticorupție au descins în această dimineață cu percheziții la Serviciul Fiscal de Stat, scrie realitatea.md.

Potrivit informațiilor preliminare, ofițerii SIS și PA au descins cu percheziții la sediul aparatului central de pe strada Constantin Tănase și la Direcția generală administrare fiscală a mun. Chișinău de pe strada Hâncești.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000