Veaceslav Platon: Trăiesc din economii, am 60 de milioane de dolari

07 Iul. 2021, 10:23
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
07 Iul. 2021, 10:23 // Actual //  Otilia Cotruța

Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, reprezentant al candidatului independent Veaceslav Valico, și fostul deputat român Cristian Rizea, reprezentant al partidului politic NOI, și-au aruncat săgeți în timpul unei noi runde de dezbateri electorale. În timp de Rizea l-a acuzat pe Platon că ar fi pactizat cu Dodon și Plahotniuc pentru a-și continua schemele de corupție după alegeri, Platon spune că și-a câștigat toți banii legal, iar acum ar trăi din economiile de milioane de dolari, notează IPN.

Condamnat în România la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru spălare de bani, fostul deputat român Cristian Rizea spune că a decis să se implice în politica din Republica Moldova pentru a eradica fenomentul corupției.

„Partidul NOI luptă pe bune, nu simulează lupta cu sistemul mafiot. Reprezentantul sistemului mafiot este aici în platou, Veaceslav Platon. Platon a făcut pact cu diavolul, a făcut pace cu Dodon și Plahotniuc și acum este împotriva Maiei Sandu ca să poată continua toate schemele mafiote după 11 iulie. Platon pompează bani în blocul lui Usatîi”, a spus Cristian Rizea, reprezentantul Partidului Politic NOI, în cadrul dezbaterilor electorale „Te votezi la ProTV”.

Prezent la dezbateri în calitate de reprezentant al candidatului independent Veaceslav Valico, Platon a refuzat să vorbească despre faptul că sora sa își ispășește pedeapsa într-un penitenciar din Federația Rusă în dosarul Landromatului. De asemenea, Veaceslav Platon a ignorat întrebările ce vizau presupusa implicare a sa în scheme de corupție. Controversatul om de afaceri spune că a decis să se implice în această campanie pentru a le spune oamenilor adevărul despre formațiunile proeuropene.

„Obiectivul de bază pe care ni l-am trasat atât eu, cât și candidatul pe care-l reprezint este să demascăm toată minciuna și manipularea pe care unii concurenți o folosesc în această campanie. Scopul noastru este să nu permitem ca cetățenii să fie prostiți din nou. Eu acum nu muncesc oficial nicăieri, trăiesc din economii. Am economii de 60 de milioane de dolari. I-am făcut prin vânzarea energiei electrice și gazului în Ucraina și Federația Rusă”, a spus Veaceslav Platon.

Maria Olar, reprezentanta formațiunii Oamenilor Muncii, a menționat că prioritățile partidului sunt lupta cu corupția, dezvoltarea economiei prin atragerea investițiilor și promovarea oamenilor integri în funcții cheie din stat.

„În partidul nostru sunt oameni noi în politică, oameni care nu sunt implicați în furturi, delapidări de fonduri europene. Eu acum nu lucrez, dar mă întrețin copiii. Într-adevăr, casa mea cu două niveluri nu este declarată, pentru că aparține copiilor”, a spus Maria Olar, candidat la funcția de deputat pe lista Partidului Oamenilor Muncii.

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 18:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 18:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală