VEȘTI BUNE! Va fi extinsă categoria agenților economici care urmează să beneficieze de Programul de subvenționare a dobânzilor

Executivul a aprobat un proiect de lege privind modificarea Programului de subvenționare a dobânzilor, care urmărește lărgirea categoriilor de agenți economici care urmează să beneficieze de acest Program. Proiectul a fost elaborat de Ministerul Finanțelor.

Executivul a aprobat un proiect de lege privind modificarea Programului de subvenționare a dobânzilor, care urmărește lărgirea categoriilor de agenți economici care urmează să beneficieze de acest Program. Proiectul a fost elaborat de Ministerul Finanțelor.

Potrivit Vicepremierului Serghei Pușcuța, proiectul de lege urmărește asigurarea accesului mai multor agenți economici cu lichidități în condițiile crizei existente și prevede soluții optime adiționale de susținere: „Reieșind din necesitatea extinderii ariei de aplicare a măsurilor privind atenuarea efectelor crizei pandemice, precum și din faptul că activitatea de creditare este desfășurată nu doar de băncile comerciale, dar și de organizațiile de creditare nebancară, proiectul urmărește lărgirea numărului beneficiarilor Programului de subvenționare a dobânzilor, prin includerea întreprinzătorilor creditați de către organizațiile de creditare nebancară”.

Obiectivele urmărite prin realizarea modificărilor aferente Programului de subvenționare a dobânzilor sunt lărgirea categoriei agenților economici care urmează să beneficieze de Programul de subvenționare a dobânzilor, precum și majorarea sumei creditului pentru care se subvenționează dobânda.

Totodată, proiectul presupune suplinirea atribuțiilor Serviciului Fiscal de Stat cu funcții de exercitare a verificărilor aferent corectitudinii mărimii subvenției acordate întreprinzătorilor și organizațiilor necomerciale care au instituit șomaj tehnic și/sau staționare și a corectitudinii mărimii subvenției acordate în cadrul programului de subvenționare a dobânzilor.

Prin prisma proiectului respectiv se urmăresc obiectivele de majorare a accesibilității actorilor de pe piața financiară, precum și a celor din sectorul real al economiei la instrumentele de suport menite să asigure redresarea economică.

Finanțarea programului care constă în acordarea suportului întreprinderilor care contractează credite din sectorul financiar, prin compensarea sumei dobânzii lunare achitate se va realiza prin prisma Programului de subvenționare a dobânzilor la creditele contractate de agenții economici în perioada 1 mai 2020 – 31 decembrie 2020, prevăzut în Bugetul de stat.

Alte stiri

În ce domenii se câștigă cel mai mult în Moldova, potrivit datelor oficiale

În trimestrul III al anului 2020, câștigul salarial mediu lunar nominal brut a fost de 8074,3 lei, fiind în creștere cu 2,9% față de trimestrul precedent și cu 9,3% față de trimestrul III al anului 2019.

Ultimele ȘTIRI

Primul card cashback în Moldova: Moldova Agroindbank și Mastercard au lansat o serie unică de carduri de plată GAMA

CARDURI DE PLATĂ GAMA

Wine Records prezintă primul Vin Muzical. Un cadou inedit pentru sărbătorile de iarnă (VIDEO)

Alină-le dorul de Casă!

Acest robot japonez poate vedea cumpărătorii ce nu poartă o mască în magazinul tău. Ce le face (VIDEO)

Cu vocea lui de copil, Robovie pare cel mai dulce dintre roboți.

În ce domenii se câștigă cel mai mult în Moldova, potrivit datelor oficiale

În trimestrul III al anului 2020, câștigul salarial mediu lunar nominal brut a fost de 8074,3 lei, fiind în creștere cu 2,9% față de trimestrul pre...

Oferta Moldova Agroindbank pentru întreprinderile micro și mici: Recalculează și Refinanțează

RECALCULEAZĂ. REFINANȚEAZĂ. CU MAIB!

Vezi toate știrile