Viața „de lux” a miliardarului indian Gautam Singhania: de la Lamborghini, Ferrari la casă zgârie-nori și avion privat

28 Iun. 2021, 11:10
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Iun. 2021, 11:10 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Gautam Singhania este președintele și directorul general al grupului Raymond, cel mai mare producător mondial de țesături pentru costume. Averea sa netă este estimată la 1,4 miliarde de dolari SUA pentru numele său și, prin urmare, este considerat un „Bollygarch” sau un multimilionar originar din India.

Singhania este cunoscut pentru stilul său de viață extravagant. Acesta își arată bogăția pe pagina sa de Instagram pentru ca toți adepții săi să le vadă. India Today relatează că industrialul iubește moda și a spus că, dacă i se va oferi șansa, ar îmbrăca lumea cu cămăși, pantaloni și jachete vândute de compania sa. Este, de asemenea, un colecționar cunoscut de mașini de lux și este adesea pe hipodrom, perfecționându-și abilitățile de conducere. Singhania iubește banii, dar cum alege să-i cheltuiască? De la avioane private până la mașini rapide, iată o privire asupra stilului de viață de lux suprem al Singhaniei.

Singhania are una dintre cele mai impresionante colecții de mașini din India. Colecția impresionantă poate concura cu cea a miliardarului Mukesh Ambani. Colecția sa include un Lamborghini Gallardo LP570 Superleggera, un decapotabil Lotus Elise, Nissan Skyline GTR, Honda S2000, Ferrari 458 Italia și Audi Q7. El a înființat primul club supercar din India și a construit și prima pistă de drift din țară.

Potrivit Zigwheels, în 2015, el a devenit primul indian care a câștigat o cursă în seria Ferrari Challenge Europe, o cursă pentru piloții amatori.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Gautam Singhania (@gautamsinghania99)

JK House

S-ar putea să nu fie Antilia lui Ambanis, dar se apropie destul de mult (și pare destul de asemănător chiar). JK House din Singhania a devenit o atracție turistică în sine. Casa sa din sudul Mumbai este a doua cea mai înaltă clădire privată din India după Antilia, relatează India Architectural Digest.

GQ India evaluează casa miliardarului la 81 milioane de dolari americani. Datorită dragostei sale pentru mașini, casa are cinci etaje rezervate colecției extinse a omului de afaceri. De asemenea, are un centru spa, heliport și două piscine.

New York Post relatează că zgârie-noriul are un muzeu privat dedicat afacerii cu țesături vechi de un secol a familiei, sursa averii Singhaniei.

New York Post relatează că magnatul indian are mai multe bărci cu motor pe care le-a numit Goldeneye, Goldfinger, Octopussy și Thunderball.

Publicația raportează că are un iaht – Moonraker – cu 10 dormitoare, o sală de sport, cinema și dușuri care folosesc aromoterapie și lumini colorate pentru a „afecta starea de spirit”.

De asemenea, miliardarul mai deține și un iaht foarte rar, cu un echipaj de 8 persoane.

Divizia de aviație a grupului Raymond deține două elicoptere disponibile pentru închiriere privată. Potrivit CNBC, Singhania a redecorat interiorul avioanelor de către Eric H. Roth, care este specializat în design interior pentru avioane de lux. Business Insider raportează că Singhania deține un Bombardier Challenger 600, la un preț de aproximativ 21 milioane USD.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Gautam Singhania (@gautamsinghania99)

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 18:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 18:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală