Bani.md

(VIDEO) Blocul politic ACUM va conlucra cu PSRM! Care sunt condițiile înaintate de PAS și PPDA

(VIDEO) Blocul politic ACUM va conlucra cu PSRM! Care sunt condițiile înaintate de PAS și PPDA

Blocul politic ACUM cere din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova semnarea unui angajament public că nu vor face coaliție cu Partidul Democrat din Moldova. Aceasta este una dintre condițiile pe care le cere ACUM în urma ședinței consiliului politic al celor două formațiuni.  

Potrivit lui Sandu, nu este vorba de crearea unei coaliții între ACUM și PSRM, ci doar despre înțelegerea de a fi votate legi în Parlament.

"Considerăm oportună crearea unui unui grup de lucru format din deputații ACUM și PSRM pentru a lucra asupra unui pachet de legi", a declarat Andrei Năstase. Astfel, până în 25 aprilie, grupul în cauză trebuie să vină cu o concluzie în urma discuțiilor.

În cadrul grupului de lucru, PAS va fi reprezentat de către Sergiu Letvinenco, Mihai Popușoi și Oazu Nantoi, iar din partea PPDA, Alexandru Suslari, Chiril Moțpan și Igor Munteanu. Maia Sandu și Andrei Năstase nu vor face parte din acest grup pe motiv că cei înaintați sunt autorii legilor înregistrate anterior în Parlament și ar fi mult mai pregătiți decât cei doi lideri ai blocului.

Totodată, ACUM spune că vor analiza și proiectele de legi propuse de către cei din PSRM. 

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000