(VIDEO) Călătoriile cu taxi-ul se scumpesc, din nou, la Bălți. Tarifele sunt cu 20% mai mari

07 Sept. 2022, 10:30
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
07 Sept. 2022, 10:30 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Serviciile de taxi s-au scumpit din nou. De astăzi, o călătorie prin orașul Bălți costă cu 20% mai mult. Astfel, pentru un kilometru parcurs în raza municipiului, vom plăti cu 60 de bani mai mult, iar în afara orașului cu până la 1,5 lei mai scump pentru fiecare kilometru. Și așteptarea a crescut în preț cu 10 de lei, ajungând la 80 de lei, scrie nordnews.md.

„Prețul de pornire nu s-a schimbat. S-a schimbat doar prețul pentru un kilometru parcurs. Prin oraș era de 3,90 de lei, dar acum este 4,50 lei. În afara orașului un kilometru costa 7 lei și a ajuns la 7,50 lei.”

Alexandr Cuhov este taximetrist de mai bine de 20 de ani. Bărbatul spune că această majorare este nesemnificativă pentru el.

„O călătorie prin oraș s-a scumpit cu 2-3 lei. Nu sunt semnificative. Dacă ne deplasăm de la autogară spre cartierul Dacia, va fi mai scump cu 10 lei. Adică, dacă taxa era de 50 de lei, acum va fi 60 de lei. Dacă lucrăm cu mașina particulară, plătim lunar 4,4 mii lei. Plus întreținerea auto”, a povestit taximetristul.

Taximetristul crede că majorarea era necesară pentru că benzina și motorina s-au ieftinit prea puțin, iar întreținerea automobilului costă scump.

„Câte 5-6 mii de lei. Dacă nu am vreo defecțiune în această lună, în următoarea va fi. Din cauza drumurilor „perfecte”, caroseria trebuie reparată lunar”, a adăugat bărbatul.

„Ne deplasăm pe Bulevardul Victoriei. Iată așa ne distrugem automobilele, din cauza drumurilor, iar reparația nu este ieftină. Pasagerii reacționează diferit la scumpiri. Cineva dă vina pe prețurile la carburanți, cineva acuză președintele și clasa politică.”

„Trebuia mai devreme pentru că am început să lucrăm în minus. Au apărut mai multe cheltuieli”, au mai spus taximetriștii.

Ieri, un agent economic își majorase deja tarifele. Astăzi, cea mai mare companie de taxi din Bălți a procedat la fel.

„Am adăugat două tarife noi: universal și minivan. O călătorie obișnuită în afara orașului va costa 7,5 lei pentru un kilometru. Prețul de pornire este 35 de lei. O călătorie cu automobilele de tip universal sau minivan pornește tot de la 35 de lei, iar fiecare kilometru parcurs costă deja 8,5 lei. Am fost nevoiți să majorăm tarifele pentru că au crescut prețurile la carburanți și lubrifianți, s-au scumpit piesele de schimb, cauciucurile, asigurările auto”, a declarat Elena Dițu, managerul unei companii de taxi.

Bălțenii nu se arată prea revoltați și spun că scumpirile sunt justificate. Totuși, din cauza majorărilor, vor fi nevoiți să apeleze mai rar la serviciile de taxi.

„Rău, foarte, rău. Ne folosim rar de serviciile de taxi, dar majorarea va vi problematică pentru noi. Totul se scumpește, dar salariul e mic.”

„Nu e bine. Nu am pensie, nu am salariu, e dezastru. Mai rar vom merge cu taxiul pentru că nu avem bani. Curând începe sezonul de încălzire, gazul se scumpește, motorina e scumpă. Nu știu la ce vom ajunge”, au spus bălțenii.

Realitatea Live

08 Dec. 2022, 16:18
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
08 Dec. 2022, 16:18 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

O transmisiune include PATRU componente principale și peste 20 de platforme de difuzare concomitent.

  1. Difuzarea evenimentului pe rlive.md și în mod automat pe realitatea.md, bani.md, rupor.md (ru), moldovalive.md (eng); Transmisiunile sunt păstrate în arhiva rlive.md și pot fi accesate sau descărcate oricând, fără limitări de acces tehnic sau de abonament.
  2. Transmisiunile sunt difuzate în direct pe pagina de Facebook sau Youtube ale beneficiarului și pe rețelele sociale ale platformelor grupului Realitatea – realitatea.md, rlive.md, bani.md, rupor.md, moldovalive.md.
  3. Difuzarea evenimentului pe RLIVE TV (2 difuzări minim); RLIVE TV este distribuit de toate rețelele de cablu și IPTV, ceea ce asigură o acoperire de peste 80% din țară. De asemenea, RLIVE TV este distribuit online pe site-urile de știri diez.md, deschide.md, ziarulnational.md, nordnews.md, zugo.md, paranteze.md, moldova.org, newsmaker.md, economica.net (România) și realitatea.md, rlive.md, bani.md, rupor.md, moldovalive.md.
  4. Publicarea de comunicate sau știri din evenimente; Fiecare transmisiune live va fi susținută de publicarea comunicatului sau a unei știri din eveniment pe realitatea.md sau la solicitare, suplimentar, pe – bani.md (română), rupor.md (rusă), moldovalive.md (engleză). Știrile sau comunicatele, în mod automat sunt difuzate și pe rețelele sociale ale realitatea.md.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

Suplimentar, la solicitare, se poate realiza Ora de LIVE cu Traian; Reportaj de la eveniment cu plasare pe realitatea.md, bani.md, rupor.md (ru), moldovalive.md (eng) și RLIVE TV; Feedback de la participanți (înregistrare video + editare video); sau orice Servicii de comunicare – comunicate, SMM, Infografii, Videografii, Animație 2D, etc.

Pentru mai multe detalii, contactați-ne pe publicitate@realitatea.md

P.

 

 

 

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău