Bani.md

Filip: Legea privind „rambursarea miliardului” este perfect constituțională, iar inițiativa lui Dodon generează „așteptări false”

Filip: Legea privind „rambursarea miliardului” este perfect constituțională, iar inițiativa lui Dodon generează „așteptări false”

Igor Dodon a pășit cu stângul în funcția de președinte al Republicii Moldova. De această părere este prim-ministrul țării, Pavel Filip, făcând referire la inițiativa legislativă a lui Dodon, prin care se cere anularea obligației cetăţenilor de a rambursa miliardele furate din sectorul bancar. Potrivit lui Filip, categorie de politicieni „populiști„ vine să genereze „așteptări false” în rândul cetățenilor.

„Chiar dacă Dodon provine din PSRM, nu era obligatoriu să pășească cu stîngul în funcția de Preșdinte”, a spus Filip în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului.

Acesta susține că anularea legii nu poate fi realizată și că nu ar avea efecte juridice: „Această lege este perfect constituțională. Aceasta lege este un act juridic consumat, pentru că în baza acestei legi s-au prevazut și bani în buget, au fost incheiate deja și acorduri. De aceea, anularea acestei legi nu poate produce efecte juridice. Se permit modificări ale acestei legi, dacă cineva va găsi soluții mai bune.”

În aceeași ordine de idei, Pavel Filip a venit și cu un îndemn la adresa cetățenilor, sugerându-le să nu aibă mari așteptări de la promisiunile lui Dodon cu privire la miliardul furat.

„Această categorie de politicieni, care sunt populisti, din punctul meu de vedere, vin să vă amăgească, vin să genereze niște așteptări false. Dacă nu aprobam aceasta lege, anul acesta, 2016, în care nu am platit nimic pentru acest credit, nu am fi obtinut 60 de milioane de euro de la București, 35 de milioane de euro de la FMI, 45 de milioane de euro de la UE și nu am fi obținut 45 de milioane de dolari de la Banca Mondială”, a spus Filip.

În concluzie, prim-ministrul a dat de înțeles că și-ar dori o colaborare mai sporită cu Președintele țării.

„Noi putem coabita cu președintele și putem colabora. Eu aș prefera sa colaborăm”, a conchis Filip.

Bani.md amintește că Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat astăzi prima inițiativă legislativă prin care se cere anularea obligației cetăţenilor de a rambursa miliardele furate din sectorul bancar.

Urmăriți mai jos declarația integrală a prim-ministrului Pavel Filip:

Filip: Legea privind „rambursarea miliardului” este perfect constituțională, iar inițiativa lui Dodon generează „așteptări false”

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000