(VIDEO) Inundații fără precedent în Coreea de Nord. Case inundate până la pod și terenuri agricole distruse

09 Aug. 2021, 10:19
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
09 Aug. 2021, 10:19 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Potrivit presei de stat din Coreea de Nord, Kim Jong-un a cerut armatei să efectueze lucrări de ajutorare în zonele afectate recent de ploi abundente.

Peste 1.000 de case au fost avariate și aproximativ 5.000 de persoane au fost evacuate după inundațiile care au avut loc, a informat televiziunea de stat la începutul acestei săptămâni.

Măsura liderului nord-coreean vine pe fondul îngrijorărilor legate de o criză economică și de lipsa de alimente.

Terenurile agricole au fost deteriorate, iar Kim Jong-un a declarat în iunie că țara se confruntă cu o situație alimentară „tensionată”.

El a spus la momentul respectiv că sectorul agricol nu a reușit să-și îndeplinească obiectivele de cereale din cauza taifunelor de anul trecut, care au provocat inundații, și că multe vor depinde de recolta din acest an.

Filmările de la KCTV administrate de stat au arătat case inundate până la acoperișuri, precum și poduri și căi ferate deteriorate în provincia de est a Hamgyongului de Sud. De asemenea, se spune că aproximativ 17 km (10 mile) de drumuri și poduri au fost deteriorate.

Potrivit raportului „sute de hectare de teren agricol” au fost, de asemenea, scufundate sau pierdute pe măsură ce digurile râurilor s-au prăbușit, relatează agenția de știri AFP.

Cu solul deja saturat, ploile suplimentare ar putea provoca mai multe daune.

Până la 10 august a fost prognozată o ploaie puternică, iar zonele din est sunt așteptate să fie afectate în mod special, potrivit agenției meteorologice a țării.

Coreea de Nord se luptă cu sancțiuni internaționale, impuse din cauza programului său nuclear.

De asemenea, țara și-a închis granițele pentru a limita răspândirea Covid-19, conducând la comerțul cu China – pe care Coreea de Nord se bazează pentru alimente, îngrășăminte și combustibil.

Coreea de Nord a suferit o foamete la nivel național în anii 1990, după ce căderea Uniunii Sovietice a lăsat-o fără un ajutor crucial. Numărul total al persoanelor care au murit de foame în acea perioadă nu este cunoscut, dar estimările merg până la trei milioane.

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 11:44
 // Categoria: Slider // Autor:  Dumitrita Culiuc
25 Sept. 2021, 11:44 // Slider //  Dumitrita Culiuc

La început de noiembrie, trenul Chișinău-București își va relua circulația, după o pauză de 20 de luni. Cursa a fost sistată în martie 2020, din cauza pandemiei COVID-19.

Directorul Căii Ferate din Moldova, Oleg Tofilat, a precizat pentru IPN că, inițial, vor fi două curse pe săptămână, marți și vineri, iar mai târziu, în funcție de numărul de pasageri, numărul curselor ar putea fi suplimentat. Durata călătoriei cu trenul Chișinău-București este în jur de 13 ore.

Oleg Tofilat a spus că relansarea cursei Chișinău-București depinde de mai multe aspecte.

„E nevoie ca CFR (Compania „Căile Ferate Române” – n.red.)  să ne confirme disponibilitatea rețelei. Trebuie să reușim, totuși, cu reparația vagoanelor în termen. Poate să se întâmple ca unele componente n-o să vină la timp”, a specificat directorul CFM.

Oleg Tofilat a adăugat că, tot de la începutul lunii noiembrie, este preconizată și relansarea curselor spre Iași și Odesa, pe trenuri modernizate.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală