Bani.md

(VIDEO) Licitația privind tichetarea electronică în troleibuze va fi anulată în următoarele zile. Motivul

(VIDEO) Licitația privind tichetarea electronică în troleibuze va fi anulată în următoarele zile. Motivul

Licitația privind tichetarea electronică în troleibuze a stârnit controverse în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău de astăzi. Ion Cebanu, consilier PL în Consiliul Municipal Chișinău (CMC) susține că procedura de licitație are loc cu grave încălcări, iar în caietul de sarcini au fost făcute modificări fără aprobarea CMC. Acesta cere anularea licitație până la adunarea pachetelor de ofertă. 

„Pe de o parte, trebuie de anulată procedura de licitație, iar pe de altă parte trebuie făcută o anchetă internă și de văzut cine a făcut modificările acestea, cum au fost ele introduse. Când te uiti, 800.000 de lei, mare lucru! Dar când te uiți la modificările care se introduc, se are în vedere că defapt tot transportul public va lucra pentru o firmă privată care va implementa tichetarea electronică”, a declarat Ione Cebanu. 

Acesta a fost susținut și de către Eugenia Ceban, consiliera CMC din partea Partidului Socialiștilor din Moldova. Procedurile de licitație pentru implementare proiectului de E-ticketing, tichetarea electronică, în transportul public din Chișinău au început la 27 mai curent. 

Potrivit unor declarații anterioare ale autorităților municipale, tichetarea electronică în transportul public din capitală urma să fie implementată încă din toamna anului 2018.

Amintim că, astăzi are loc continuarea ședinței Consiliului Municipal Chișinău după pauza de ieri care poate fi urmărită AICI

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000