(VIDEO) Maia Sandu, DISCURS tăios în debutul Ședinței Parlamentului: Declar toleranță zero față de corupție

26 Iul. 2021, 10:51
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
26 Iul. 2021, 10:51 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Chiar în debutul Ședinței Parlamentului, președința țării, Maia Sandu, a felicitat cetățenii Republicii Moldova pentru vot și pentru curaj. De asemenea, aceasta a declarat că nu va tolera nici într-un fel corupția.

Astăzi, la mai bine de șapte luni de când am devenit președinte, vin în fața parlamentului pentru prima dată. Mă bucur că o pot face într-un nou parlament legitim…

Îi felicit pe cetățenii Republicii Moldova, pentru votul lor, pentru că au reușit să creadă în democrație. Îi felicit pe cetățeni că au avut înțelepciunea să creadă în oameni onești. Ei au crezut și au votat, acum e datoria noastră să muncim pentru a realiza așteptările.

Îi felicit pe deputații care au obținut mandatul în mod cinstit. În acest parlament sunt deputați la primul mandat, tineri, femei, oameni cu realizări în spate și fără probleme de integritate.

Ordinea trebuie începută din parlament. De aici începe schimbarea. Parlamentul trebuie să fie un exemplu pentru toți cetățenii.

Declar toleranță zero față de corupție. S-a terminat vremea în care legile bune rămâneau doar pe hârtie.

Realitatea Live

07 Dec. 2022, 17:27
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Dec. 2022, 17:27 // Actual //  Lupu Eduard

Guvernul alocă mai puțini bani la ministerul Infrastructurii, dar și cel al Agriculturii. Informațiile se regăsesc în proiectul de Lege a Bugetului pentru anul 2023, aprobat de cabinetul de miniștri. 

Cel mai mult s-a tăiat la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, condus de Andrei Spînu – 1,5 miliarde lei. Astfel, dacă în 2022, bugetul acestui minister era de 6,1 miliarde lei, pentru 2023 este prevăzut un buget de 4,6 miliarde lei, scrie realitatea.md.

Ministerul Economiei, în fruntea căruia se află Dumitru Alaiba, a pierdut 574 de milioane de lei, comparativ cu anul trecut. Astfel, de la un buget de 827 223 700 lei, cât a fost anul trecut, s-a redus până la 252 939 900 lei.

Veste proastă și pentru agricultori, bugetul ministerului de resort a scăzut cu 550 milioane lei, asta chiar dacă acest an a fost unul secetos, iar scumpirea carburanților și a inputurilor le-a dat mari bătăi de cap fermierilor. Astfel, bugetul ministerului Agriculturii în 2023 va fi de 2,2 miliarde de lei, în comparație cu 2,7 miliarde în anul 2022.

Bugetul ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene a fost diminuat cu 139 de milioane de lei și va fi de peste jumătate de miliard. Totodată, ministerul Mediului va fi redus cu 37 de milioane de lei, până la 561 712 700 lei.

Proiectul Legii Bugetului de stat pentru anul 2023 prevede venituri de 64,9 miliarde de lei și cheltuieli de 83,2 de miliarde de lei. Deficitul bugetar anul viitor va fi de peste 18,3 miliarde de lei sau 6% din PIB.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău