(VIDEO) Mesaj de adio al Ambasadorului SUA în Moldova, Dereck J. Hogan: Plec știind că relația noastră este puternică

20 Iul. 2021, 16:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
20 Iul. 2021, 16:25 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Mandatul Amsadorului SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan,  a luat sfârșit, acesta și-a îndeplinit misiunea diplomatică de 3 ani în țara noastră. Cu această ocazie oficialul a venit cu un mesaj de adio.

În acest mesaj Ambasadorul a vorbit despre mandatul său în Republica Moldova, dar și despre faptul că aceasta este o țară diversă care i-a oferit o experință inedită. Acesta a spus că s-a simțit onorat să reprezente SUA în fața poporului nostru.

„Este un privilegiu special să fii Ambasador al Statelor Unite în Republica Moldova. Am fost onorat să reprezint Statele Unite în fața poporului Republicii Moldova pe durata ultimilor 3 ani, o perioadă remarcabilă și împlinită a vieții mele.”, a declarat Dereck J. Hogan.

În această perioadă Ambasadorul a cunoscut Republica Moldova, a aflat mai multe despre poporul moldovenesc. Pe durata mandatului său a colaborat îndeapropae cu agricultorii, cu mediul de afaceri, cu autoritățile din domeniul sănătății publice și cu guvernul Republicii Moldova.

„Plec, știind că relația noastră este puternică și în creștere.”, a mai spus Ambasadorul.

Oficialul le mulțumește tuturor celor pe care i-a cunoscut în perioada aflării sale în Republica Moldova.

„Mulțumesc, Moldova, pentru această minunată oportunitate. Ai avut un impact enorm asupra vieții mele și te voi păstra în inimă. La revedere!”

Întregul mesaj poate fi urmărit în VIDEO.

Următorul Ambasador al SUA în Republica Moldova va fi Kent Doyle Logsdon, originar din Sewickley, Pennsylvania. Anterior, Kent Doyle Logsdon a mai ocupat funcțiile de consilier politic în Ucraina, Thailanda, Kazahstan, Pakistan și Germania. Noul ambasador vorbeşte limbile rusă, ucraineană, thailandeză şi germană.

Realitatea Live

04 Dec. 2023, 17:15
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Dec. 2023, 17:15 // Actual //  Lupu Eduard

Circa 300 de mii de moldoveni cu cetățenie română riscă să rămână fără cartea de identitate urmare a noilor modificări la legislație intrate în vigoare peste Prut, potrivit anunțului Just Consult.

„Cetățenii Republicii Moldova care dețin cetățenie română și au carte de identitate românească se confruntă cu acțiuni abuzive ale autorităților române. După verificarea la adresa de domiciliu, autoritățile rețin actul de identitate pentru a fi anulat. Aceste acțiuni au ca rezultat limitarea drepturilor acestor cetățeni, inclusiv dreptul la un act de identitate românesc și dreptul la libera circulație”, susține Just Consult.

De la 10 iunie 2023, au intrat în vigoare noi reguli pentru românii care locuiesc la o altă adresă decât cea din buletin. Potrivit noii legi, persoanele care locuiesc la o altă adresă decât cea din cartea de identitate sunt obligate în termen de 15 zile să își facă mutația.

„Persoanele care, din diferite motive, locuiesc la alte adrese decât cea din buletin de identitate sunt obligate să solicite la serviciul public comunitar de evidență a persoanelor schimbarea domiciliului sau înscrierea mențiunii privind stabilirea reședinței în termen de 15 zile de la mutare și să ceară înscrierea în cartea de imobil”, se arată în lege. Nerespectarea acestor reguli atrage amenzi cuprinse între 75 și 150 de lei românești.

Mulţi moldoveni de peste Prut îşi fac buletine de România pentru a putea munci în Uniunea Europeană, iar proprietarii de locuinţe fac din asta o afacere.

Pentru mii de persoane din Republica Moldova, câteva localităţi de peste Prut sunt „acasă” doar în acte. Aceştia îşi fac buletine de România pentru a putea munci în Uniunea Europeană.

De exemplu, în trei comune din judeţul Iaşi, există cel puţin câte o casă cu locuitori fantomă. Unii dintre ei nici nu au trecut măcar să vadă cum arată casa în care locuiesc oficial. Totodată, la Galați, există o casă cu 3000 de rezidenți.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău