Bani.md

(video) Noul guvernator al BNM Octavian Armașu, a fost prezentat echipei BNM de către speakerul Andrian Candu

(video) Noul guvernator al BNM Octavian Armașu, a fost prezentat echipei BNM de către speakerul Andrian Candu

Noul guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, a fost prezentat echipei BNM de către președintele parlamentului, Andrian Candu.

Șeful legislativului a profitat de ocazie pentru a-i mulțumi lui Sergiu Cioclea, care și-a încheiat ieri mandatul de guvernator al băncii centrale: „Ați scris o pagină importantă în istoria Băncii Naționale”. Andrian Candu s-a arătat convins că „ștafetă va fi preluată cu demnitate de către noul guvernator. „Domnul Armașu, în calitatea sa de ministru al Finanțelor, s-a remarcat printr-o experiență foarte bună și excelente capacități profesionale și de management”, a subliniat Andrian Candu.

La rândul său, noul guvernator al BNM, Octavian Armașu, s-a arătat impresionat de munca depusă în ultimii ani de către colectivul băncii centrale. „Lumea apreciază foarte mult ce ați făcut Dvs., întreaga echipă a BNM, împreună cu dl Cioclea, în acești ani. Într-adevăr sistemul bancar s-a schimbat radical, avem un sistem mult mai stabil, transparent și eficient. Vom continua împreună reformele și vom răspunde la alte provocări în interesul cetățenilor și al societății”, a spus noul guvernator al BNM.

Octavian Armașu deţine funcţia de guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei (BNM) din 30 noiembrie 2018.

Guvernatorul BNM este numit în funcție pe un termen de șapte ani.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000