(VIDEO) „Republica Moldova prezintă la Baia Mare”: evenimentul a adunat circa 25 de antreprenori din Republica Moldova

30 Sept. 2022, 14:21
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Sept. 2022, 14:21 // Actual //  Dumitrita Culiuc

În perioada 23-25 septembrie, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie din Maramureș a organizat expoziția „Republica Moldova prezintă la Baia Mare”. Evenimentul a adunat circa 25 de antreprenori din țara noastră, care au avut posibilitatea să-și expună produsele.

Potrivit președintelui CCI a RM Sergiu Harea evenimentul a fost organizat în cadrul Festivalului Castanului din Baia Mare. Astfel, companiile au comercializat diverse produse, începând de la produse alimentare, vin și textile, accesorii, etc.

„Suntem interesați să promovăm produsele autohtone pe piața străină, iar piața din România este o piață strategică pentru noi. De asemenea, România este principalul partener al țării noastre. Prin intermediul României putem accesa și alte piețe din Uniunea Europeană” a declarat președintele CCI a RM.

Potrivit organizatorilor, expoziția de la Baia Mare a adunat peste 15.000 de vizitatori, iar la standul cu produse din Republica Moldova s-au format și cozi, întrucât consumatorii din România apreciază produsele noastre. Astfel, antreprenorii au avut posibilitatea să-și promoveze produsele, precum și să interacționeze cu potențiali importatori-cumpărători.

„Cu partenerii din România avem o colaborare foarte bună, prietenească. Avem semnate peste 14 acorduri cu Camere de Comerț și Industrie Județene din România, inclusiv cu Camera Națională a României, organizăm foarte multe activități împreună.” a mai adăugat Sergiu Harea.

De asemenea, în perioada 11-13 noiembrie, CCI a RM va organiza expoziția „Republica Moldova prezintă la Iași”, organizată în incinta Pallas Mall, unde vor participa peste 100 de companii autohtone.

„Acest proiect este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova. Conținutul acestui material nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.”

Realitatea Live

30 Mart. 2023, 17:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
30 Mart. 2023, 17:07 // Actual //  Lupu Eduard

La discutarea proiectului de lege cu privire la Serviciul de Informații și Securitate, deputatul PAS, Adrian Cheptonar a fost întrebat de către deputatul din BCS, Vasile Bolea dacă va fi creată o instituție de Serviciului de Informații Externe cum au majoritatea statelor.

Majoritatea statelor au această dualitate de servicii. De exemplu, unele state au destul de multe servicii militare, contrainformații, interne și externe. În unele state, chiar instituții fiscale au subdiviziuni speciale, poliția are în multe subdiviziuni. În cazul Republicii Moldova, suntem un stat mic și ținem la buget. Activitatea de informații externe este extrem de costisitoare, noi o să ne bazăm ca atribuțiile de neinformații externe să fie ale SIS. În Lituania e exact ca în Republica Moldova”, a punctat Cheptinar.

Potrivit noii legi, SIS ar putea obține dreptul de a supraveghea domiciliul unei persoane, de a-i instala în locuință aparate de supraveghere audio, video sau foto, de a-i intercepta comunicările și de a o urmări vizual, în afara unui dosar penal.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău